Κίεβο: Καταστράφηκαν έως δώδεκα ρωσικά αεροσκάφη στην Κριμαία

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι εννέα ως δώδεκα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη καταστράφηκαν μετά από μια φονική σειρά εκρήξεων σε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία, εν μέσω εικασιών ότι οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα ουκρανικής επίθεσης, κάτι που θα αντιπροσώπευε μια σημαντική κλιμάκωση του πολέμου.

Η Ρωσία αρνήθηκε ότι υπέστη ζημιά κάποιο αεροσκάφος στις εκρήξεις της Τρίτης — ή ότι έλαβε χώρα οποιαδήποτε επίθεση.

Πολιτικές πηγές στην Ουκρανία ανέφεραν ότι

η χώρα πραγματοποίησε την επίθεση - αλλά κανείς Ουκρανός αξιωματούχος από το Κίεβο δεν ανέλαβε δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό. 

Το Κίεβο χλεύασε εξάλλου την εξήγηση της Ρωσίας ότι ένας απρόσεκτος καπνιστής μπορεί να είχε προκαλέσει την έκρηξη στην αεροπορική βάση του Σάκι. Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, οι Ουκρανοί ενδεχομένως να χρησιμοποιήσαν αντιπλοϊκούς πυραύλους για να χτυπήσουν τη βάση.

Εάν οι ουκρανικές δυνάμεις ήταν, στην πραγματικότητα, υπεύθυνες για τις εκρήξεις, θα είναι η πρώτη μεγάλη επίθεση σε ρωσικό στρατιωτικό στόχο στη χερσόνησο της Κριμαίας, η οποία προσαρτήθηκε από το Κρεμλίνο το 2014. Ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη χρησιμοποίησαν τη βάση του Σάκι για να χτυπήσουν περιοχές στο νότο της Ουκρανίας.

Οι εκρήξεις, που σκότωσαν ένα άτομο και τραυμάτισαν 14, οδήγησαν τους τουρίστες να τραπούν σε φυγή πανικόβλητοι καθώς οι θύλακες καπνού υψώθηκαν πάνω από την ακτογραμμή κοντά.

Τουλάχιστον έξι νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν την Τετάρτη σε βομβαρδισμούς των ρωσικών δυνάμεων στην πόλη Μπαχμούτ, που βρίσκεται κοντά στο μέτωπο στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης.

″Οι Ρώσοι βομβάρδισαν την πόλη με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, πλήττοντας μια κατοικημένη περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 12 πολυκατοικίες υπέστησαν ζημιές και τέσσερις φλέγονται”, έγραψε στο Telegram ο Πάβλο Κιριλένκο, συνοδεύοντας το μήνυμά του με φωτογραφίες που δείχνουν πυροσβέστες να προσπαθούν να κατασβήσουν τις φωτιές.

Almost every single day r*ussian soldiers shell Bakhmut, Donetsk region. Due to today's rafale, 7 people died, 6 are wounded
Photos: @2pryvatmemarnya#russiaisateroriststate#Bakhmutpic.twitter.com/4uiL7ZO3Wn

— Пришиблена інтровертка
Keywords
Τυχαία Θέματα