Η μεταγραφή Χάμιλτον «χρύσωσε» τη Ferrari με 7 δισ δολάρια σε μια ημέρα

Η μεταγραφή της δεκαετίας στην Formula 1, είναι αναμφισβήτητα αυτή του Βρετανού πιλότου Λουίς Χάμιλτον από την Mercedes  στην Ferrari το 2025.

Μια αλλαγή «επαγγελματικής στέγης», που ενισχύει κατά πολλά εκατομμύρια τον ήδη πλούσιο τραπεζικό λογαριασμό του οδηγού της φόρμουλα 1 αλλά «χρυσώνει» την αξία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας που έχει πάνω από 15 χρόνια να δει πρωτάθλημα! 

Δεν πέρασαν πολλές ώρες από την

ανακοίνωση της μεταγραφής του και την επιβεβαίωση από την Mercedes για την μετακίνηση του Χάμιλτον από τη Γερμανία στην Ιταλία και η χρηματιστηριακή αξία της Ferrari εκτινάχθηκε στην Wall Street από τα 346,78 δολάρια στα 384 δολάρια.

Με μια μόνο κίνηση, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν αύξησε μόνο τις ελπίδες των Ιταλών φαν της φόρμουλα 1 να πανηγυρίσουν στο Μαρανέλλο (την έδρα της Ferrari), αύξησε και την αξία της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας κατά σχεδόν επτά δισ. ευρώ σε μια μόνο μέρα από τα 62,4, στα 69,12 δισ. δολάρια. 

Ο 40χρονος Λούις Χάμιλτον είναι ήδη ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος της Φόρμουλα 1 με περιουσία 285 εκατ. δολαρίων μετά το φαινόμενο του αθλήματος Μάικλ Σουμάχερ, που παραμένει στην κορυφή της λίστας με 586,5 εκατ δολάρια.

Ο Βρετανός πιλότος όμως έχει αποδειχθεί κι εάνς σημαντικός επιχειρηματίας καθώς έχει φροντίσει να επενδύει τα κέρδη του σε διάφορους τομείς ενω από το 2022, είναι μεγαλομέτοχος και συνιδιοκτήτης των Denver Broncos στο Αμερικανικό NFL.

Παράλληλα, είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς αγώνων από μεγ΄’αλες πολυεθνικές εταιρείες όπως οι Tommy Hilfiger, IWC και Bose.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Hamilton κέρδισε περίπου 105,97 εκατομμύρια δολάρια το 2023, από μισθούς και διαφημιστικά έσοδα με την αξία του να έχει εκτιναχθεί μετά και την μεταγραφή πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια.

 Πρωταθλητής και ευεργέτης

Ο Χάμιλτον όμως δεν είναι πρωταθλητής μόνο στα σισκουί αλλά και στις καρδιές εκατοντάδων ανθρώπων.

Το 2022 ήταν πέμπτος στη «Λίστα Δωρεών» των Sunday Times έχοντας δωρίσει το 6,7% της περιουσίας του, περίπου 20 εκατομμύρια λίρες, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς που βασίζονται στη νεολαία, την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Ανάμεσα στις πρωτοβουλίες που χρηματοδοτεί είναι το Mission 44 και η Επιτροπή Hamilton, με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Λούις Χάμιλτον έτρεξε με την Mercedes για 12 ολόκληρα χρόνια μεσα στα οποία κέρδισε έξι από τους επτά παγκόσμιους τίτλους του μεταξύ 2014 και 2020.

Tο διετές συμβόλαιό του με τη Mercedes αξίζει 50 εκατομμύρια λίρες (106,3 εκατομμύρια δολάρια) για τους 24 αγώνες στο ημερολόγιο της F1 το 2024.
Ποσό που αναλογεί σε περίπου 2,2 εκατομμύρια δολάρια για κάθε Σαββατοκύριακο αγώνα.

Η συμφωνία του με την Ferrari θα τους επιφέρει άλλα 25 εκατομμύρια λίρες τη σεζόν και θα μπορούσε να εκτοξεύσει το συμβόλαιο του στο επίπεδο του 3 φορές πρωταθλητή της F1, Max Verstappen.

Το 2022, ο Ολλανδός οδηγός υπέγραψε νέα συμφωνία με τη Red Bull αξίας 200 εκατομμυρίων λιρών (415 εκατομμυρίων δολαρίων) για πέντε χρόνια με 40 εκατομμύρια λίρες το χρόνο έως το 2028.

Related...«Σεισμός» στη Formula 1: Η Ferrari επιβεβαίωσε τη μεταγραφή του Λιούις ΧάμιλτονΣερένα Γουίλιαμς και Λιούις Χάμιλτον στο γκρουπ επιχειρηματία που ενδιαφέρεται για την ΤσέλσιO Λιούις Χάμιλτον, 7 φορές πρωταθλητής της Formula 1, χρίστηκε ιππότης στο Κάστρο του Ουΐνδσορ
Keywords
Τυχαία Θέματα