Η Μέριλιν Μονρόε μέσα από τα μάτια των φωτογράφων που την αγάπησαν

Οι φωτογράφοι που δούλεψαν με την Μέριλιν Μονρόε υπογράμμισαν -όλοι τους ανεξαιρέτως- τη διαθεσιμότητα της και την εξαιρετικά μεγάλη προσοχή που έδινε η αμερικανίδα σταρ στη δουλειά τους.

Μια έκθεση στο Παρίσι συγκεντρώνει για πρώτη φορά τα πορτρέτα της, όπως τα απαθανάτισε ο φακός τεσσάρων εξ αυτών, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν στενοί της φίλοι.

Ο Αντρέ ντε Ντίνες, ο Σαμ Σο, ο Μίλτον Γκριν και ο Μπερτ Στερν, ένας από τους τελευταίους που απαθανάτισαν το χαμόγελο και το θεϊκό κορμί της ηθοποιού.

Στα

1.000 τετραγωνικά μέτρα της γκαλερίJoseph, στο κέντρο του Παρισιού, 240 φωτογραφίες δεσπόζουν, για την έκθεση «Θεϊκή Μέριλιν» που θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

«Η έκθεση θα ήταν αδύνατη στις ΗΠΑ, όπου οι φωτογράφοι προτιμούν τις ατομικές και όχι τις ομαδικές εκθέσεις», παρατηρεί η Γκισλέν Ραγιέρ, επιμελήτρια μαζί με τον Πατρίς Γκολιπό της έκθεσης, την ιδέα για την οποία διαπραγματεύτηκαν με τους απογόνους των φωτογράφων.

⁣I C O N I Q U E ⠀

Découvrez l’exposition "Divine Marilyn" en ce moment et jusqu’au 22 septembre à la Galerie Joseph 116 rue de Turenne, 75003 Paris

Keywords
Τυχαία Θέματα