Η Μαδρίτη απαγορεύει στους άνδρες να ανοίγουν τα πόδια τους και να απλώνονται στα ΜΜΜ

Εάν εξακολουθείτε να είστε από εκείνους τους ενοχλητικούς τύπους που μπαίνουν στα βαγόνια του ΜΕΤΡΟ, του ΗΣΑΠ, στα λεωφορεία, κάθονται και «χύνονται» πάνω στο κάθισμα ανοίγοντας τα πόδια τους δεξιά και αριστερά και λέτε εκείνο το αμίμητο «ε, και τι να κάνω» ή «γιατί, μήπως ενοχλώ;»...μην πάτε στη Μαδρίτη.

Γιατί εκεί αυτή η κίνηση απαγορεύεται πλέον και επισήμως
με απόφαση της Εταιρείας Μεταφορών της πόλης η οποία προχωρά και στην τοποθέτηση των αντίστοιχων πινακίδων στα ΜΜΜ.

Esta es la señal de los autobuses de la @EMTmadrid para respetar el espacio de los demás y evitar el #manspreading. https://t.co/dnqdMycgaO pic.twitter.com/Xwcx3bx8DG

— Ayuntamiento Madrid (@MADRID) June 7, 2017

«Το νέο ενημερωτικό εικονίδιο υποδηλώνει πως απαγορεύεται κάποιος να κάθεται με τρόπου που ενοχλεί τους άλλους...Είναι για να υπενθυμίσουμε στους χρήστες των ΜΜΜ πως θα πρέπει να και να σέβονται τον προσωπικό χώρο όλων των επιβαινόντων».

Η απόφαση της Εταιρείας Μεταφορών ήρθε μετά από μια καμπάνια που διεξήγαγαν γυναίκες στη Μαδρίτη υπό τον συντονισμό της ομάδας Mujeres en Lucha. Η δύναμή τους ήταν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των οποίων διεξήγαγαν την καμπάνια τους υπό το hastag #MadridSinManspreading (manspreading είναι η χαρακτηριστική κίνηση των ανδρών που ανοίγουν τα πόδια τους όπως βλέπετε και στο εικονίδιο) και έκαναν γνωστό το αίτημα τους, αυξάνοντας παράλληλα και τον αριθμό των υποστηρικτών τους. Στο σχετικό κείμενο μάλιστα που υπογράφουν αναφέρουν πως πολλές γυναίκες ανακγάζονται να κάθονται στραβροπόδι και στριμωγμένες ακριβώς επειδή δίπλα τους κάθετε κάποιος άνδρας που έχει καταλάβει το χώρο τους με τα πόδια τους.

#HablamosDeManspreading Vente a la charla que vamos a dar de #MadridSinManspreading en la Mala Mujer pic.twitter.com/kPvU7utzhz

— mujeresenlucha (@mujeresenluchaa) June 8, 2017

Τον Απρίλιο μάλιστα υπήρξαν και δημόσιες συζητήσεις με ένα από τα κόμματ να ζητά τη διεξαγωγή καμπάνιας σε εθνικό επίπεδο.

Σημειώνεται πως η Νέα Υόρκη ήταν από τις πρώτες πόλεις που επεσήμαναν ως μη αποδεκτή τη συγκεκριμένη στάση – συμπεριφορά στα ΜΜΜ ήδη από το 2014 ενώ η σχετική καμπάνια που έγινε στο ΜΕΤΡΟ είχε τον τίτλο «Dude, please stop the spreading» (Φίλε σταμάτα να απλώνεσ) και έτυχε ευρείας υποστήριξης. Αστυνομικοί μάλιστα έφτασαν στο σημείο ακόμη και να συλλάβουν «παραβάτες»...

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα