Η... μάχη της Κρήτης για τον Κυριάκο. Το αίτημα για εκλογές και ο γαλάζιος ανασχηματισμός

Με τον αέρα που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις και το "διπλό" σκορ της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (30% ΝΔ - 15% ΣΥΡΙΖΑ) όπως αποτυπώνεται στην έρευνα της χθεσινής έρευνας του ΠΑ.ΜΑΚ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τον κύκλο των περιοδειών
του στην περιφέρεια με κύριο στόχο να κεφαλαιοποιήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ευρημάτων και να φέρει με το μέρος του τους ψηφοφόρους εκείνους που σε υψηλό ποσοστό δηλώνουν απογοητευμένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για την ώρα, δεν αναζητούν πολιτική στέγη σε κάποιο άλλο κόμμα και επιλέγουν την αποχή.

Η σημερινή του επίσκεψη στην Κρήτη έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας προεκλογικού χαρακτήρα εμφάνισης, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ακόμα και ανοιχτή ομιλία σε εκδήλωση των ΝΟΔΕ Χανίων – Ρεθύμνου στις Βρύσες Χανίων, στις 19:00 στο κέντρο Εσπερος, στο άλλοτε "πράσινο κάστρο" και νυν προπύργιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, ενώ θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας Κρήτης, ενώ αύριο θα επισκεφτεί διαδοχικά την 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, το Ίδρυμα Βενιζέλου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, καθώς και το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων και θα έχει συναντήσεις με επαγγελματικούς και παραγωγικούς φορείς της Δυτικής Κρήτης στο Επιμελητήριο Χανίων, ενώ θα επισκεφτεί και την Δημοτική αγορά της πόλης.

Σε όλες του τις τοποθετήσεις ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να σχολιάσει με δεικτικό τρόπο τις πρόσφατες επιλογές του Αλέξη Τσίπρα και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για την "τελευταία πράξη της κυβέρνησης πριν από την εκλογική της ήττα" και θα επιμείνει στο αίτημα του για εκλογές εδώ και τώρα.

Την ίδια στιγμή, στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια νέας χαρτογράφησης του έμψυχου δυναμικού του κόμματος, με τους συνεργάτες του κ.Μητσοτακη να επιχειρούν να αποτυπώσουν σε προτάσεις, μια νέα ανακατανομή ρόλων στο κόμμα και τη Βουλή.

Πολλοί εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου οι αλλαγές καταρχήν στις θέσεις κλειδιά της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, με αναδιάταξη ρόλων και προσώπων στις θέσεις των τομεαρχών και ενδεχομένως των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα