Η καθαρόαιμη, Purosangue Ferrari με την τρελή ζήτηση

Κάθε τι καινούργιο, είναι γνωστό ότι προκαλεί αίσθηση, τουλάχιστον στην αρχή. Το γεγονός ότι οι Ιταλοί κατασκευαστές, ο ένας μετά τον άλλο ή η μία μετά την άλλη, αν προτιμάτε, καθώς πρώτα η Maserati με τη Levante, έπειτα η Lamborghini με την Urus, και τώρα η Ferrari με την Purosangue, δεν αντιστάθηκαν στον πειρασμό της εποχής, δηλαδή τις SUV εκδόσεις, και παρουσίασαν τις δικές τους προτάσεις. 

Η κάθε μια με

τη δική της φιλοσοφία, με το δικό της κοινό, έχει κατακτήσει τη θέση της στην αγορά. Η Ferrari, ερχόμενη τελευταία, αλλά όχι καταϊδρωμένη, επιδιώκει να πάρει τη δική της θέση, η οποία πιθανότατα θα είναι και καλύτερη των δύο άλλων ιταλικών εταιρειών, λόγω και της μεγαλύτερης φήμης της.

Το μοντέλο, που το περιμένουμε στην αγορά πώς και πώς, ήδη έχει προκαλέσει ίλιγγο στους περισσότερους, όχι σε αυτούς που θέλουν να την αποκτήσουν, διότι αυτοί έχουν τα χρήματα. Μάλιστα, εικάζεται ότι ορισμένοι έμποροι έχουν κάνει κρατήσεις για να τις μοσχοπουλήσουν, σε τιμές που φθάνουν μέχρι και τις 500.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά για ένα συμβατικό αυτοκίνητο, τη στιγμή που όλοι οι κατασκευαστές «έχουν πέσει με τα μούτρα», στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων εκδόσεων. Και η Ferrari θα παρουσιάσει τις δικές της ηλεκτρικές εκδόσεις – προς το παρόν plug-in hybrid-, ωστόσο επειδή τα ατμοσφαιρικά μοτέρ είναι εδώ, είναι και κρίμα να πάνε χαμένα.

Η Purosangue εφοδιάζεται με έναν πανίσχυρο, ατμοσφαιρικό, 12κύλινδρο κινητήρα 6.5lt στις 65 μοίρες, που αποδίδει 725 ίππους στις 7750 σ.α.λ. και 716 Nm ροπής στις 6.250 σ.α.λ., με το 80% να έρχεται από τις 2100 σ.α.λ.

Ο κινητήρας βρίσκεται μπροστά τοποθετημένος και, για καλύτερη ισορροπία βάρους, το 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι στον πίσω άξονα. Η Purosangue επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δευτ., αναπτύσσοντας τελική ταχύτητα 310 χλμ./ώρα, πριν απογειωθεί!

Διαθέτοντας ενεργή ανάρτηση και τετρακίνηση, το μακρύ μοντέλων των 5 μέτρων ξεχωρίζει από τις πόρτες που ανοίγουν αντίθετα, από το κόκπιτ που έχει ξεχωριστό τμήμα στην πλευρά του συνοδηγού, με οθόνη αφής στ σύστημα infotainment, τέσσερα μπάκετ καθίσματα με εντυπωσιακή σχεδίαση και μεγάλο χώρο αποσκευών, για αυτούς που θέλουν ταξίδια.

Περισσότερα, προσεχώς.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠαρουσιάστηκε στην Ελλάδα τo Opel Rocks-eΟδηγούμε την plug-in hybrid Mercedes A 250 eΗ Dacia έβγαλε το δικό της Manifesto
Keywords
Τυχαία Θέματα