Η ιστορία του επιχειρηματία που άφησε τα πάντα για να διασώζει γυναίκες Γιαζίντι από τα χέρια του ISIS

Την ιστορία του Abdullah Shrem, ενός γενναίου άνδρα που άφησε τα πάντα για να διασώζει γυναίκες της φυλής των Γιαζίντι στη Συρία περιγράφει το CCN.

Ο Shrem ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας από το Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ και είχε εμπορικές σχέσεις με το Χαλέπι της Συρίας. Το 2014 όμως όλα άλλαξαν, όταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους εισέβαλαν στην πόλη του και απήγαγαν πενήντα μέλη της φυλής των Γεζίντι. Όλοι ήταν συγγενείς του.

Επιθέσεις εναντίον της φυλής του είχαν σημειωθεί σε όλη την ευρύτερη περιοχή του Σιντζάρ. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν
να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, άλλοι όμως δεν τα κατάφεραν και είτε θανατώθηκαν, είτε πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα. Οι γυναίκες στις περισσότερες περιπτώσεις πουλήθηκαν ως σκλάβες του σεξ.

Απελπισμένος, βλέποντας ότι η διεθνής κοινότητα δεν προέβαινε σε καμία ενέργεια για να σωθούν οι γυναίκες αυτές, ο ίδιος αποφάσισε να δημιουργήσει μια δική του ομάδα διάσωσης, που αποτελούνταν από διακινητές τσιγάρων. Επρόκειτο για άτομα που συνήθιζαν να μεταφέρουν τσιγάρα παράνομα εντός και εκτός των περιοχών που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές.

«Καμία κυβέρνηση δεν μας εκπαίδευσε», εξηγεί ο Shrem, προσθέτοντας ότι έχουν αποκτήσει αρκετές γνώσεις που κάνουν το έργο τους πιο εύκολο.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ο ίδιος και η ομάδα του έχουν διασλωσει 240 γυναίκες Γιαζίντι. Το έργο τους δεν ήταν εύκολο, ενώ ο Shrem έχασε όλη του την περιουσία. Πώς όμως μαθαίνουν για τις τοποθεσίες όπου κρατούνται οι γυναίκες;

Όπως εξήγησε ο πρώην επιχειρηματίας στο CNN, η ομάδα του αναζητεί συνεχώς αγγελίες πώλησης των γυναικών ή προσπαθούν να μάθουν πληροφορίες μέσω των τζιχαντιστών με τους οποίους έρχονται σε επαφή κατά την αγοραπωλησία των τσιγάρων. Αρκετές φορές όμως είναι οι ίδιες οι γυναίκες που επικοινωνούν μαζί τους και τους υποδεικνύουν τα σημεία όπου κρατούνται.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα