Η ιστορία της 8χρονης «Μαρίας» που κρατούνταν φυλακισμένη από τη μητέρα της όλη της τη ζωή

Οι Αρχές της Γερμανίας απελευθέρωσαν ένα κοριτσάκι, 8 ετών, από το σπίτι της οικογένειάς της, όπου φαίνεται ότι κρατούνταν από την ηλικία του ενός έτους. Η μητέρα και οι παππούδες της φέρεται να είχαν κλειδώσει το παιδί, με αποτέλεσμα να μην αναπτυχθεί σωστά. 

Η μικρή «Μαρία», όπως ονομάζεται στα γερμανικά μέσα, φέρεται να πέρασε σχεδόν το σύνολο της ζωής της σε ένα δωμάτιο στο σπίτι των παππούδων της στο Ατεντόρν, αναφέρει ο Guardian.

«Δεν πρέπει να κατάφερε να ρίξει έστω και μία ματιά στον έξω κόσμο» σημείωσε ο εισαγγελέας

Πάτρικ Μπάρον φον Γκρόθους στην τοπική εφημερίδα SauerlandKurier.

Οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί, μετά την απελευθέρωσή του στις 23 Σεπτεμβρίου, δεν εντόπισαν σημάδια κακοποίησης ή ασιτίας, , ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δημοτικές αρχές.

Ωστόσο, κατά της διάρκεια της εξέτασης φέρεται να είπε ότι δεν έχει δει ποτέ δάσος ή μπει σε αμάξι. 

Μπορεί να περπατήσει και να μιλήσει, αλλά «αδυνατεί να ανέβει έναν όροφο σκάλες μόνη της ή να ή να κινηθεί σε ανώμαλο έδαφος» είπε ο Γκρόθους.
Παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που η οικογένειά της την κρατούσε κλεισμένη στο δωμάτιο καθώς η μητέρα και οι παππούδες της έχουν αρνηθεί να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις της αστυνομίας. 

Ο πατέρας της «Μαρίας», ο οποίος έχει χωρίσει από τη μητέρα όταν γεννήθηκε η «Μαρία», είπε στο τοπικό μέσο SauerlandKurier ότι είχε βρει ένα σημείωμα στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του όταν η μικρή ήταν 6 μηνών, με το οποίο η πρώην σύζυγός του τον ενημέρωνε πως θα μετακόμιζε στην Ιταλία μαζί με το παιδί. 

Ο πατέρας είχε κάνει καταγγελία στις Αρχές και είχαν εξεταστεί οι παππούδες, που όμως είπαν πως μητέρα και κόρη είναι στην Ιταλία. 

Μόλις φέτος τον Ιούλιο η τοπική αστυνομία εκκίνησε νέα έρευνα για τον τόπο διαμονής της 8χρονης, μετά από ανώνυμη καταγγελία για τα δεινά του παιδιού.

Συγγενείς της μητέρας είπαν στους αστυνομικούς πως δεν είχαν πάει ποτέ στην Ιταλία, κάτι που αποδείχθηκε και σε σχετική επικοινωνία με τις Αρχές της χώρας. 
Μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος, έγινε εισβολή στο σπίτι και βρέθηκε η μικρή.

Η εισαγγελία της πόλης Ζίγκεν διεξάγει έρευνα κατά της μητέρας και των παππούδων του παιδιού για  φυλάκιση και κακομεταχείριση ανηλίκου. Η μητέρα, η οποία φέρεται να είναι 47 ετών, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΙνδία: Τοπίο στην ομίχλη το Νέο Δελχί, κλείνουν τα σχολεία λόγω ατμοσφαιρικής ρύπανσης (Βίντεο)Καλύτερες επιδόσεις στα γνωστικά τεστ για τα παιδιά που παίζουν 21 ώρες βιντεοπαιχνίδια την εβδομάδαΟλλανδία: Κυνήγι με paintball κατά των «πολύ ήμερων» λύκων εξαπολύουν οι αρχές
Keywords
Τυχαία Θέματα