Η Ινδία διαμαρτύρεται για αλλαγές ονομασιών από την Κίνα στα Ιμαλάια

Σε έντονη διαμαρτυρία σχετικά με τις μετονομασίες βουνών και ποταμών από την Κίνα στα Ιμαλάια, στο Αρουναχάλ Πραντές, προέβη το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας.

Ο εκπρόσωπος του ινδικού υπουργείου Εξωτερικών, Αριντάμ Μπαγκτσί, είπε την Τρίτη πως το Νέο Δελχί απορρίπτει τις μετονομασίες, αντιδρώντας σε αναφορές στα ΜΜΕ πως η Κίνα άλλαξε τα ονόματα πολλών σημείων στο Αρουναχάλ Πραντές,

το οποίο διεκδικεί και η Κίνα. «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα κάνει τέτοια προσπάθεια» έγραψε ο Μπαγκτσί στο Twitter, προσθέτοντας ότι το Αρουναχάλ Πραντές είναι, ήταν και θα είναι κομμάτι της Ινδίας, και αυτό δεν θα αλλάξει με προσπάθειες για απόδοση ονομάτων.

Our response to media queries regarding the renaming of places in Arunachal Pradesh by China:https://t.co/JcMQoaTzK6pic.twitter.com/CKBzK36H1K

— Arindam Bagchi (@MEAIndia) April 4, 2023

Τα σχόλια αυτά λαμβάνουν χώρα ως απάντηση σε κινεζική ανακοίνωση για νέα επίσημα ονόματα σε γεωγραφικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Η Κίνα επιμένει πως το Αρουναχάλ Πραντές είναι κομμάτι του Θιβέτ, και το αποκαλεί Ζανγκνάν.

Μεταξύ των σημείων αυτών είναι δύο κατοικημένες περιοχές, πέντε κορυφές βουνών, δύο ποτάμια και δύο άλλες περιοχές, σύμφωνα με τη Global Times. Τα πρώτα έξι ονόματα είχαν δοθεί στη δημοσιότητα το 2017 και ακολούθησαν άλλα 15 το 2021.

Εκπρόσωπος του κινεζικού ΥΠΕΞ είπε ότι οι αλλαγές ονομάτων ήταν «εντελώς εντός της κυριαρχίας της Κίνας», προσθέτοντας ότι «το νότιο Θιβέτ είναι κινεζική επικράτεια».

Με πληροφορίες απόDeutsche Welle

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Οι Hikikomori της Ιαπωνίας: Γιατί 1,2εκατ. άνθρωποι 15-62 ετών δεν βγαίνουν από το σπίτι τουςΚίνα: Ανακαλύφθηκε τάφος 1.000 ετών διακοσμημένος με θαλάσσιες ανεμώνες και «πνεύματα φύλακες»Επιστροφή στο Γουέστερος: Νέο πρίκουελ του Game of Thrones με τον Έγκον Ταργκάριεν
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ινδία, Κίνα, Ιμαλάια,india, kina, imalaia