Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον «πόλεμο των άστρων»

Η Γερμανία, στις 13 Ιουλίου 2021, εγκαινίασε επίσημα τη στρατιωτική διαστημική διοίκηση, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την ταχύτατη ανάπτυξη των στρατιωτικών εξοπλισμών της Ρωσίας και τη Κίνας και την επέλαση που επιχειρούν και οι δύο δυνάμεις στο διάστημα. Η είδηση μπορεί να πέρασε απαρατήρητη στην ελληνική ειδησεογραφία όχι όμως και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

«Η ευημερία και η ασφάλειά μας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το διάστημα» δήλωσε κατά τα εγκαίνια της διοίκησης στο Uedem, που βρίσκεται στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Κραμπ-Κάρενμπαουερ

και πρόσθεσε: «Οι δορυφόροι, είτε είναι στρατιωτικοί είτε όχι, έχουν καταστεί ένας πόρος τόσο απαραίτητος χωρίς τον οποίο τίποτα δεν λειτουργεί. .Όπως πάντα όταν ένα πόρος καθίσταται ζωτικής σημασίας, τότε η ασφάλεια του γίνεται ζήτημα».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου το οποίο αιτιολόγησε την κίνηση αυτή λέγοντας ότι ανταποκρίνεται στην αυξανόμενη σημασία που έχει το διάστημα για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, την ευημερία του πληθυσμού, καθώς και εξαιτίας της αυξανόμενης εξάρτησης των ενόπλων δυνάμεων από δεδομένα, υπηρεσίες και προϊόντα που όλα έχουν σχέση με το διάστημα.

Το υπουργείο ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει: «Γνωρίζουμε ότι οι απειλές στο διάστημα αυξάνονται, αλλά η ιδέα ενός πολέμου στο διάστημα, όπως ίσως φαντάζεται κανείς βάσει των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, είναι μάλλον απίθανη».

Sneakpreview: Ein Blick in den Weltraum

Keywords
Τυχαία Θέματα