Η φωτογράφος Μάρω Κουρή ακολούθησε τρεις πρόσφυγες από τη Μυτιλήνη έως τη Γερμανία

Σήμερα, Tετάρτη, στις 7 μ.μ. στο φουαγιέ του θεάτρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας της Μάρως Κουρή με τίτλο: «Το ταξίδι του Πρόσφυγα: Από το Αιγαίο Πέλαγος στο Βερολίνο- ακολουθώντας τον Άσεμ».

Η Μάρω Κουρή συνόδεψε στο λυτρωτικό ταξίδι τους, από τις ακτές της Μυτιλήνης και μέσα από τα Βαλκάνια μέχρι τη γερμανική πρωτεύουσα, τρεις νέους Σύριους που ο πόλεμος στην
πατρίδα τους σημάδεψε για πάντα. Ο Άσεμ Χάσνα- κεντρικός ήρωας στο εικονοκλαστικό αφήγημα- έχασε το πόδι του, ο Ντιμπ Αλκατιμπ απέκτησε κινητικά προβλήματα (και οι δυο πυροβολήθηκαν από ελεύθερο σκοπευτή του καθεστώτος), ο Αχμάτ Οράμπ έχασε την όρασή του- στο επικίνδυο ταξίδι από τη Συρία τον συνόδευε ο φίλος του Μοέντ Αράφα. Μαζί τους και μια οικογένεια- ο πατέρας θύμα βασανισμών από το καθεστώς Άσαντ.

Η Κουρή στο φακό της καταγράφει τις στιγμές, τα πρόσωπα και τα χαραγμένα πάνω τους συναισθήματα των ανθρώπων που ταξιδεύει μαζί- αλλά στο συνολικό «κάδρο» του πρότζεκτ αποτυπώνεται ανθρωποκεντρικά το προσφυγικό ζήτημα, στις πληγές και τις ελπίδες εστιάζοντας.

Στην παρουσίαση των περίπου 100 φωτογραφιών θα μιλήσουν επίσης οι: Κώστας Πολυχρονόπουλος (Κοινωνική Κουζίνα, «Ο άλλος άνθρωπος»), Μυρτώ Μπολότα (Αλληλεγγύη για όλους), Τζέη Μέξης (αρχιτέκτονας και εθελοντής), η Λένα Παναγιωταρέα (διευθύντρια Volunteer4Greece). Μαζί με την Μάρω Κουρή και το κοινό θα συζητήσουν τις ίδιες ιστορίες που οι εικόνες με ένταση και σιωπή διηγούνται.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «105.5 Στο Κόκκινο».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα