«Η ενόργανη δεν είναι για τις μουσουλμάνες»: Πως η στολή μιας αθλήτριας δημιούργησε διαφωνίες στην Μαλαισία

Με δύο χρυσά μετάλλια επέστρεψε στην Μαλαισία η μουσουλμάνα αθλήτρια της ενόργανης, Farah Ann Abdul Hadi, χωρίς όμως να αποφύγει την οξεία κριτική των συμπατριωτών της.

Ο λόγος ήταν η «αποκαλυπτική» αμφίεση της 21χρονης στους αγώνες, η οποία δεν ήταν σύμφωνη με τις επιταγές του Ισλάμ. Πολλοί ήταν αυτοί που κατέφυγαν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για να καταγγείλουν την ενδυμασία της Hadi, ισχυριζόμενοι πως η αθλήτρια έπρεπε να καλύψει τους μηρούς και το «aurat», δηλαδή την περιοχή των γεννητικών οργάνων, καλύτερα.

Τα επιχειρήματα των επικριτών υποστήριξε
και ο μούφτης Harussani Zakaria, ο οποίος μάλιστα διακήρυξε πως η ενόργανη δεν είναι άθλημα κατάλληλο για τις μουσουλμάνες.

Posted by Farah Ann Abdul Hadi on Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015

«Η ενόργανη δεν είναι για τις μουσουλμάνες γυναίκες. Είναι ξεκάθαρο πως το να δείχνεις το σχήμα του aurat του σώματός σου είναι haram (αμαρτία)», δήλωσε.

Την ίδια στιγμή, πολλοί ήταν οι υποστηρικτές της που στάθηκαν στο πλευρό της και αντιτάχθηκαν σε εκείνους που την κακολόγησαν.

In gymnastics Farah wowed the judges and brought home gold. In her deeds only the Almighty judges her. Not you. Leave our athletes alone.

— Khairy Jamaluddin (@Khairykj) June 12, 2015

Empty cans make the most noise

— Farah Ann Abdul Hadi (@farahannhadi) June 12, 2015

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα