Η εκδίκηση του ταύρου: Τρεις τραυματίες από «κερατιές» στο αναχρονιστικό έθιμο της Παμπλόνα

Eκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στην Ισπανία είπε ότι τουλάχιστον τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και άλλοι τρεις υπέστησαν μώλωπες από ταύρους σε μια τεταμένη πέμπτη ημέρα του φεστιβάλ San Fermín της Παμπλόνα τη Δευτέρα.

Αυτοί ήταν οι πρώτοι τραυματισμοί που καταγράφονται στις φετινές εκδηλώσεις για ένα αμφιλεγόμενο έθιμο με τις ταυροδρομίες που προκαλεί αντιδράσεις σε ακτιβιστές και φιλοζωικές

οργανώσεις.

Υπάρχουν ακόμη τρεις «κούρσες» πριν την ολοκλήρωσή του την Πέμπτη.

Ενας νεαρός από τη Φλόριντα δέχτηκε «κάρφωμα» από τα κέρατα του ταύρου στην κνήμη ενώ άλλοι δύο υπέστησαν τραύματα από τα μαινόμενα ζώα μέσα στην αρένα ταυρομαχίας στο τέλος της διαδρομής.

Εκατοντάδες δρομείς, κυρίως άνδρες, καταγράφηκαν να τρέχουν μανιωδώς μπροστά από έξι ταύρους, καθώς διέσχιζαν τα πλακόστρωτα σοκάκια της ισπανικής πόλης Ναβάρρα.

Τρεις άλλοι δρομείς υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τραυματισμούς που υπέστησαν από πτώσεις κατά τη διάρκεια του τρεξίματος.

Η κούρσα παραδοσιακά τελειώνει στην αρένα ταυρομαχίας της Παμπλόνα, όπου αργότερα μέσα στην ημέρα οι ταύροι σκοτώνονται από επαγγελματίες ταυρομάχους.

Δεκάδες χιλιάδες ξένοι επισκέπτες παρευρίσκονται και φέτος στο φεστιβάλ της Παμπλόνα που έγινε γνωστό στον αγγλόφωνο κόσμο μέσω του μυθιστορήματος του Ερνεστ Χέμινγουεϊ «Ο ήλιος ανατέλλει ξανά» (1926).

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΤαξιδεύοντας στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2022: Το απόλυτο χάοςΠτώση της μετοχής του Twitter μετά την κατάρρευση του deal των 44 δισ. με τον Έλον ΜασκΟ Νίκ Κύργιος έσπασε δύο φορές το dress code του Γουίμπλεντον
Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρεις, Παμπλόνα,treis, pablona