Η διασημότερη drag queen της Τουρκίας πέθανε από πνευμονία

Turkey’s first and foremost drag queen Seyfi Dursunoglu has passed away.

His shows have been broadcasted on TV many years in 80s and 90s.

Almost like a family member for many Turks pic.twitter.com/WzcjXPO5GK

— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) July 17, 2020

Ο Σεΐφι Ντουρσούνογλου, γνωστός στην Τουρκία ως η κορυφαία drag queen της

χώρας, Χιουσούζ Βίρτζιν, πέθανε στις 17 Ιουλίου, στο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης σε ηλικίας 87 ετών. Βρισκόταν στην εντατική για τρεις ημέρες, ενώ πάλευε με πνευμονία για δύο εβδομάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Ο Ντουρσόνογλου κατέκτησε τις καρδιές πολλών τηλεθεατών, έχοντας το δικό του τηλεοπτικό πρόγραμμα από τη δεκαετία του 70′ μέχρι το 2000. Ήταν πολύ γνωστός στην χώρα.

Αν και το ρεπορτάζ της Hurriyet, αναφέρει ότι κατά διαστήματα χαρακτηριζόταν ως γκρινιάρης, καθ′ όλη τη διάρκεια της ζωής του ήταν πνευματώδης και με υπέροχη αίσθηση του χιούμορ. Μετά το 2005, πάντως, οι εμφανίσεις του μειώθηκαν.

Γεννημένος το 1932, ο Ντουρσούνογλου μεγάλωσε σε μια θρησκευτική οικογένεια στην επαρχία Trabzon της Μαύρης Θάλασσας. Αυτός και η οικογένειά του μετακόμισαν αργότερα στην Κωνσταντινούπολη, όπου άρχισε να σπουδάζει στο Στρατιωτικό Γυμνάσιο Heybeliada, κατόπιν αιτήματος του πατέρα του. Αργότερα εγκατέλειψε το σχολείο, μετακόμισε στο Γυμνάσιο Boğaziçi. Στη συνέχεια συνέχισε να σπουδάζει Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο, αλλά έπρεπε να εγκαταλείψει το σχολείο λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Huysuz Virjin.. Seyfi Dursunoğlu was the first and only drag queen accepted by the Turkish society. He was on tv since 1970’s and today we lost that pure, amazing, talented soul. Rip

Keywords
Τυχαία Θέματα