Η αρένα, η υποψηφιότητα και μια ίωση: Γαλάζιοι καυγάδες στην πόλη των Ποδέμος

Στην Πλάθα δε Τόρος δε Λας Βέντας (Plaza de Toros de Las Ventas) την περίφημη αρένα ταυρομαχιών στην ισπανική πρωτεύουσα μεταφέρεται η μονομαχία στο εσωτερικό της ΝΔ με πρωταγωνιστές - σε ρόλο «ματαντόρ»- τους τέσσερις υποψήφιους για την αρχηγία, έναν πρώην πρόεδρο και κοινό την πολυπληθή αντιπροσωπεία του κόμματος που θα παραβρεθεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Όλοι τους φθάνουν στη Μαδρίτη χωριστά, με δικά
τους έξοδα και με φόντο τη νέα κόντρα με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τα πράγματα περιπλέκονται από τη στιγμή που για ακόμα μια φορά υπήρξαν διαρροές και καρφιά για παρασκηνιακές παρεμβάσεις από κορυφαία στελέχη εναντίον της συγκεκριμένης υποψηφιότητας, με την Ντόρα Μπακογιάννη να κατηγορεί ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά ότι βρίσκεται πίσω από το «κόψιμο» της και τον πρώην πρόεδρο να ανταπαντά πως ...η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Και μέσα σε όλα αυτά γινόταν γνωστό ότι αρχικά είχε επιλεγεί για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο η υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ήταν αυτή που οδήγησε τελικά στην επιλογή της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η αλήθεια είναι πως η εδώ και καιρό εκπεφρασμένη επιθυμία της Ντόρας Μπακογιάννη να διεκδικήσει την αντιπροεδρία του ΕΛΚ προσέκρουε στο κακό κλίμα της χώρας στο εξωτερικό και στον τρόπο που αντιμετώπιζαν ισχυροί παίκτες της Ελλάδα, ακόμα και εντός του ΕΛΚ, ακόμα και αν επρόκειτο για έναν δικό τους άνθρωπο.

Η επιθυμία της βρήκε αρχικά πρόσφορο έδαφος από την ηγεσία της ΝΔ, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να πείθει τον Κύπριο πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ., Αβέρωφ Νεοφύτου, να αποσύρει το ενδιαφέρον του για την ίδια θέση.

Παράλληλα, το δικό της «lobbying» έκανε και η κυρία Μπακογιαννη προς την πλευρά των Γερμανών μελών του ΕΛΚ προσμένοντας στην υποστήριξη τους.

Παραμονή της έναρξης της συνάντησης των κεντροδεξιών της Ευρώπης στη Μαδρίτη, η κ.Μπακογιαννη διαπιστώνει οτι δεν της βγαίνουν τα «κουκιά» και κατηγορεί συγκεκριμένους ανθρώπους για την στροφή των Γερμανών, μιλώντας ακόμα και για εσωτερική υπονόμευση της υποψηφιότητας της.

«Δεν θα τον ακολουθήσω σε αυτόν τον κατήφορο, το θέμα είναι εθνικής σημασίας και δεν θα πω περισσότερα» έλεγε η Ντόρα Μπακογιάννη από νωρίς το απόγευμα, δείχνοντας προς την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, χρεώνοντάς του την απάντηση που της έδιναν από τους κόλπους του ΕΛΚ ότι «στήριξη στην Μπακογιάννη σημαίνει στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν εμπλεκόμαστε σε εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες».

Χολωμένος εμφανίζεται όμως και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και πάλι με τον γραμματέα του κόμματος με αφορμή ξανά τις προσφορές των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να τρέξουν την εκλογική διαδικασία.

Ενώ όλοι περίμεναν να ανοιχθούν χθες οι κλειστεί φάκελοι με τις προσφορές, η ασθένεια του Ανδρέα Παπαμιμίκου και ο υψηλός πυρετός που παρουσίασε ανέβαλε την σχετική διαδικασία, με τον πρόεδρο της ΝΔ να διαμηνύει - λίγο πριν αναχωρήσει για την Μαδρίτη - ότι δεν θα δεχθεί να ανοιχτεί κανένας φάκελος πριν επιστρέψει από την ισπανική πρωτεύουσα την Παρασκευή.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα