Γάζα: Ελεύθεροι άλλοι 14 Ισραηλινοί και τρεις ξένοι όμηροι

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού επιβεβαίωσε απόψε ότι διευκόλυνε την απελευθέρωση και μετέφερε επιτυχώς 17 ομήρους από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, οι ειδικές δυνάμεις παρέλαβαν τους 12 από τους Ισραηλινούς ομήρους ενώ μια γυναίκα 84 ετών μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο.

Σε αντάλλαγμα, απελευθερώθηκαν λίγο πριν από τις 20.00

απόψε, 39 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι που επέστρεψαν στη Δυτική Όχθη και έτυχαν υποδοχής ηρώων. 

Οι 39 νεαροί άνδρες, που φορούσαν γκρίζα ενδυμασία φυλακής, έγιναν δεκτοί από πλήθος κόσμου στο κέντρο της Ραμάλα. Το πλήθος σήκωσε τους άνδρες στους ώμους τους. Πολλοί κούνησαν πινακίδες νίκης και κρατούσαν πράσινες σημαίες της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον κατάλογο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού, οι Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν είναι τέσσερις γυναίκες και εννέα παιδιά, μεταξύ των οποίων και η 4χρονη Αμερικανοϊσραηλινή Άμπιγκελ. Οι δέκα από τους 13 είναι μέλη τριών οικογενειών.

Απελευθερώθηκαν επίσης τρεις Ταϊλανδοί και ένας Ρωσοϊσραηλινός, ο Ρον Κριβόι – ο ισραηλινός στρατός τον αναφέρει «Ισραηλινό» ενώ οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι είναι κάτοχος ρωσικού διαβατηρίου.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν ανακοίνωσε την απελευθέρωση μιας 4χρονης Αμερικανίδας που είχε απαχθεί από τη Χαμάς

US President Joe Biden says four-year-old Israeli-American hostage Abigail Mor Edan has been released by Hamas and is "safely in Israel."

Biden adds "we will not stop working until every hostage is returned to their loved ones."https://t.co/PAiZ4D1jU3

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αίγυπτος, 13 Ισραηλινών, 39 Παλαιστινίων,aigyptos, 13 israilinon, 39 palaistinion