Η Nokia κοντά σε αγορά της Alcatel-Lucent για 15,6 δισ. ευρώ

Η Nokia βρίσκεται κοντά στο να αγοράσει την Alcatel-Lucent στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που κοστολογεί τη γαλλική εταιρεία στα 15.6 δισ. ευρώ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters.

Η εξαγορά αυτή, όπως σημειώνεται ενισχύει τη φινλανδική εταιρεία,
προκειμένου να ανταγωνιστεί καλύτερα την Ericsson στον τομέα του εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών. Η εταιρεία που θα προκύψει θα έχει περίπου 114.000 εργαζομένους και συνδυασμένες πωλήσεις ύψους 26 δισ. ευρώ. Στον φορητό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών θα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 35% μετά την Ericsson (40%), και μπροστά από τη Huawei (20%), σύμφωνα με την Bernstein Research.

Η φινλανδική εταιρεία θα δώσει στους μετόχους της Alcatel-Lucent 0,55 μετοχές της νέας εταιρείας για καθεμία από τις παλιές μετοχές τους, με αποτέλεσμα το 33,5% του φορέα να βρίσκεται στα χέρια της Alcatel και τη Nokia να έχει 66,5%, αν τελικά κλείσει τη συμφωνία.
Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η φινλανδική και η γαλλική εταιρεία δήλωσαν ότι βρίσκονται σε «προχωρημένες συζητήσεις» για μία «πλήρη συγχώνευση, η οποία θα λάμβανε τη μορφή μία δημόσιας προσφοράς από την πλευρά της Nokia για την Alcatel - Lucent". Και οι δύο προειδοποίησαν ότι οι συζητήσεις θα μπορούσαν να διακοπούν.

Η Nokia έχει δεσμευτεί ότι θα κρατήσει τη Γαλλία ως ένα «ζωτικό κέντρο της συνδυασμένης εταιρείας» και ότι δεν θα προβεί σε περικοπές πέρα από αυτές που έχει σχεδιάσει η Alcatel ήδη, ειδικά όσον αφορά στην προστασία των κέντρων έρευνας και ανάπτυξης στο Βιλαρσό και το Λανιόν. Η Alcatel-Lucent έχει περίπου 6.000 εργαζομένους στη Γαλλία.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα