Η Google κατασκεύασε ανθρωπόμορφο ρομπότ που κινείται μόνο του σε δύσβατα σημεία

Η Boston Dynamics της Google δημιούργησε το ρομπότ Atlas, το οποίο όχι μόνο είναι ικανό να κινείται μόνο του, αλλά έχει γνώση του περιβάλλοντός του και μπορεί να ισορροπήσει ακόμα και στα πιο δύσβατα σημεία.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα η Google μας παρουσιάζει τις δυνατότητες αυτού του ανθρωπόμορφου ρομπότ, το οποίο καταφέρνει να κινηθεί σε δασώδη περιοχή
χωρίς να πέσει πάνω σε κάποιο εμπόδιο. Οι ικανότητές του είναι εκπληκτικές και δείχνουν πως η τεχνητή νοημοσύνη ίσως να τελειοποιηθεί συντομότερα από ότι πιστεύαμε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως το 2013 είχε παρουσιαστεί μια άλλη εκδοχή του ρομπότ, το οποίο όμως τότε λειτουργούσε μόνο όταν ήταν συνδεδεμένο με την πρίζα. Το νέο ρομπότ Atlas κινείται μπαταρίες και παρουσιάζει μεγαλύτερη αυτονομία. Εκτιμάται πως σύντομα θα αποκτήσει μεγαλύτερη ευκινησία από τον άνθρωπο.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα