Η Chevron «παγώνει» την παραγωγή στο κοίτασμα φυσικού αερίου Ταμάρ στη Μεσόγειο

Το Ισραήλ ανέστειλε την παραγωγή στο κοίτασμα φυσικού αερίου Ταμάρ στα ανοιχτά της νότιας ακτής του και θα αναζητήσει εναλλακτικές πηγές καυσίμων για να καλύψει τις ανάγκες του, δήλωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Ενέργειας μετά από τρεις ημέρες βίας στην περιοχή.

Η Chevron, η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα, επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει οδηγίες από το υπουργείο να κλείσει το κοίτασμα, το οποίο αποτελεί σημαντική πηγή φυσικού αερίου για τις γεννήτριες και τη βιομηχανία του Ισραήλ.
Μέρος του φυσικού αερίου της Ταμάρ εξάγεται επίσης στη γειτονική

Ιορδανία και την Αίγυπτο.

«Η Chevron Mediterranean Limited έχει λάβει εντολή από το ισραηλινό Υπουργείο Ενέργειας να σταματήσει την παραγωγή στην πλατφόρμα παραγωγής Ταμάρ», αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι η εταιρεία ζήτησε την ενημέρωση των εργαζομένων της στην περιοχή μετά τις συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Η εταιρεία ανέφερε ότι συνεχίζει να προμηθεύει φυσικό αέριο στο κοίτασμα Λεβιάθαν έξω από το Ταμάρ.

Related...Μεσανατολικό: Πάνω από 1.400 οι νεκροί - Το Ισραήλ προχωρά σε πλήρη αποκλεισμό της ΓάζαςΤο Ισραήλ σφυροκοπά τη Γάζα: Πολεμικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν στόχους (βίντεο)Ο «Επισκέπτης»: Ο εγκέφαλος που «έστησε» την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Chevron, Ταμάρ, Μεσόγειο,Chevron, tamar, mesogeio