Γρεβενά: Εγκεφαλικά νεκρός ο 6χρονος που είχε υποστεί ανακοπή

Το 6χρονι αγοράκι από τα Γρεβενά, παρά τη γενναία μάχη που έδωσε τόσες μέρες, δεν τα κατάφερε. Όπως ενημέρωσε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας κ. Καρβέλης έχει επέλθει εγκεφαλικός θάνατος του παιδιού.

Χθες, Πέμπτη (5/1) σε μια ύστατη προσπάθεια έγινε θεραπευτική υποθερμία του εγκεφάλου, προκειμένου να προστατευθεί από εγκεφαλικό οίδημα και είχε ξεκινήσει η διαδικασία γονιαδιακού ελέγχου, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να βρεθεί αν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο που προκάλεσε την αιφνίδια ανακοπή.

Το άτυχο αγόρι υπέστη ανακοπή καρδιάς

από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Αρχικά, πλήρωμα του ΕΚΑΒ έφτασε σπίτι του παιδιού αργά το απόγευμα της Τρίτης και του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες.

Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Γρεβενών, όπου διασωληνώθηκε. Στη συνέχεια, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο οποίο επέβαινε και γιατρός, αναχώρησε στις 10.30 το βράδυ από τα Γρεβενά για να μεταφέρει το 6χρονο αγοράκι στην Πάτρα. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διακομιδής, το ασθενοφόρο χάλασε την ώρα που κινούνταν στην Ιόνιο Οδό.

Ειδοποιήθηκε άλλο ασθενοφόρο που παρέλαβε αμέσως το 6χρονο αγόρι, συνεχίζοντας την μεταφορά του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠώς κατάφεραν να αρπάξουν 21 ηλεκτρικά πατίνια από τα Νότια ΠροάστιαΝεκρό βρέφος στη Βέροια: Στο «μικροσκόπιο» οι αναρτήσεις της μητέρας στα κοινωνικά δίκτυαΒόλος: Υπό επιτήρηση εισαγγελέα το μάθημα σε Γυμνάσιο εξαιτίας άγριου bullying σε 14χρονη
Keywords
Τυχαία Θέματα