Γνωριμία με το έργο του Takis: από προνήπια ως μαθητές Λυκείου

Εκπαιδευτικές δράσεις για τα παιδιά Προνηπίου, Νηπιαγωγείου, Δημοτικού καθώς και ξεναγήσεις για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνει το Ιδρυμα Τάκις αφιερωμένο στο έργο του μεγάλου Ελληνα καλλιτέχνη Παναγιώτη Βασιλάκη, γνωστότερου ως Takis. Ο πρωτοπόρος Έλληνας γλύπτης συγκαταλέγεται στους κυριότερους εκπροσώπους της σύγχρονης εικαστικής σκηνής και της κινητικής τέχνης. Τόσο λόγω των υλικών και των τεχνικών που χρησιμοποίησε, όσο και εξαιτίας των ιδεών που μετέδωσε, τα έργα του υπάρχουν

σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που εκτίθενται στις μόνιμες συλλογές των σπουδαιότερων μουσείων του κόσμου.

Το Ίδρυμα Τακις – Κ.Ε.Τ.Ε διοργανώνει τις ξεναγήσεις αυτές καθημερινά από τις 10 το πρωί. Οι μαθητές με την συνοδεία ξεναγών, περιηγούνται στον περιβάλλοντα χώρο του ιδρύματος καθώς και στους μουσειακούς χώρους. Πρόκειται για τον τόπο έμπνευσης και δημιουργίας των περισσότερων έργων τέχνης, διαγράφοντας έτσι ένα νοητό μονοπάτι στην καλλιτεχνική πορεία του Takis.

Στόχος της ξενάγησης είναι οι νέοι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν από κοντά τόσο την επιστημονική όσο και την καλλιτεχνική αξία των έργων του καλλιτέχνη.

Επιστημονικά ερωτήματα, εφαρμογές και εργαστηριακά πειράματα, μελέτη των φυσικών φαινομένων και της ενέργειας προς όφελος της προστασίας του περιβάλλοντος και πολλά άλλα είναι θέματα που απασχόλησαν τον Takis και μέσω των μοναδικών του γλυπτών έδωσε την δική του καλλιτεχνική απάντηση.

Οσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν on line προγράμματα του Takis Foundation στο κανάλι του στο You Tube.

Info:

Διάρκεια: 90’

Οι ξεναγήσεις απευθύνονται και σε μεμονωμένα άτομα ή γκρουπ και πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα και οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται και στα αγγλικά

Περισσότερες πληροφορίες εδώ .

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Τα γλυπτά του Takis, ένας Κόσμος σε Κίνηση στο ΚΠΙΣΝTakis: 46 έργα του εμβληματικού γλύπτη στο ΚΠΙΣΝ - Από τα Αιολικά μέχρι τα ΠυροτεχνήματαTakis (1925-2019): Πρωτοπόρος, επαναστάτης και θρύλος
Keywords
Τυχαία Θέματα