Γκουτάμ Αντάνι: Μπορεί να παράτησε το πανεπιστήμιο αλλά έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Γκόταμ Αντάνι, ο Ινδός μεγιστάνας κατάφερε να γίνει ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος της γης.

Η περιουσίας του Αντάνι αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται πως ανέρχεται στα 143 δισεκατομμύρια δολάρια ξεπερνώντας τον Γάλλο μεγιστάνα ειδών πολυτελείας Μπερνάρ Αρνό την Τρίτη (30/8), αναφέρει το CNBC.

Σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο Αντάνι γίνεται ο πρώτος Ασιάτης που κατακτά την πρώτη τριάδα.

Στη λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων στη γη βρίσκεται

πίσω από τον ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος (αξίας 152 δισεκατομμυρίων δολαρίων) και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ (αξίας 247 δισεκατομμυρίων δολαρίων).

Την τρίτη θέση την καταλαμβάνει μόλις έξι μήνες αφότου ανακηρύχθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ασία. Ο Αντάνι έχει προσθέσει 60,9 δισεκατομμύρια δολάρια στην περιουσία του μέχρι στιγμής φέτος, καθιστώντας τον το μόνο μέλος των 10 πλουσιότερων που δεν είχε πτώση της περιουσίας του το 2022.

Ο Αντάνι εγκαταλείψε το κολέγιο στο δεύτερο έτος ενώ σπούδαζε στο Πανεπιστήμιο του Γκουτζαράτ για να γίνει διαλογέας διαμαντιών. Είναι ο ιδρυτής του Ομίλου Adani, ο οποίος διαθέτει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο εταιρειών σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων την ανάπτυξη και τη λειτουργεία των λιμανιών, του άνθρακα και της ενέργειας.

Μπήκε για πρώτη φορά στο κλάμπ των δισεκατομμυριούχων το 2008, 20 χρόνια μετά την έναρξη της εταιρείας εξαγωγών εμπορευμάτων που ίδρυσε. Ο 60χρονος πέρασε τον Μπιλ Γκέιτς στη λίστα των πλουσίων τον Ιούλιο, αφού ο Γκέιτς ανακοίνωσε ότι θα δώσει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates.

Το αν ο μεγιστάνας μπορεί να κρατήσει τη θέση του Νο. 3 μένει να φανεί. Οι αναλυτές έχουν εκφράσει ανησυχίες για το ύψος του χρέους που έχει αναλάβει η εταιρεία του κατά την επέκτασή της.

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο στις 30 Αυγούστου 2022, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg,.

Έλον Μάσκ - 247 δισεκατομμύρια δολάρια

Τζεφ Μπέζος -152 δισεκατομμύρια δολάρια

Γκόταμ Αντάνι - 143 δισεκατομμύρια δολάρια

Μπερνάρ Αρνό - 137 δισεκατομμύρια δολάρια

Μπιλ Γκέιτς - 116 δισεκατομμύρια δολάρια

Λάρι Πέιτζ - 99,8 δισεκατομμύρια δολάρια

Γουόρεν Μπάφετ - 99,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Σεργκέι Μπριν - 95,4 δισεκατομμύρια δολάρια

Στιβ Μπάλμερ - 93,1 δισεκατομμύρια δολάρια

Λάρι Έλισον - 92,8 δισεκατομμύρια δολάρια

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΟυκρανός μεγιστάνας των σιτηρών σκοτώθηκε σε ρωσικό βομβαρδισμό του ΜικολάιβΟ Ελον Μάσκ αρνείται το ειδύλλιο με τη σύζυγο του συνιδρυτή της GoogleΠώς η πλουσιότερη γυναίκα της Ασίας έχασε τη μισή της περιουσία σε έναν χρόνο
Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκουτάμ Αντάνι, Μπορεί,gkoutam antani, borei