Γιούνκερ: Δεν μπορώ να καταλάβω τον Τσίπρα

Αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ασκεί εκ νέου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel.

«Δεν τον καταλαβαίνω. Την εμπιστοσύνη που του έδειξα, δε μου την ανταπέδωσε» δηλώνει και προσθέτει πως ο κ. Τσίπρας «αντί να επιπλήττει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν προτιμότερο να εξηγήσει στους
Έλληνες ότι του παρουσίασα ένα επενδυτικό σχέδιο για το 2015 – 2020 ύψους 35 δισ. ευρώ. Εάν ήμουν ο Έλληνας πρωθυπουργός, αυτό θα το πουλούσα ως επιτυχία, αλλά δεν ακούω τίποτα σχετικά με αυτό».

Ο κ. Γιούνκερ δεν αποκλείει μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Νομίζουν ότι υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που στο τέλος θα βγάλει ένα λαγό από το καπέλο την τελευταία στιγμή. Όμως δεν συμβαίνει αυτό. Έχω προειδοποιήσει πολλές φορές τον Τσίπρα ότι δεν πρέπει να επαφίεται στο ότι εγώ μπορώ να εμποδίσω μια κατάρρευση των συνομιλιών».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα