Γιγαντοαφίσες στα Σκόπια αναγράφουν «Το όνομά μας είναι Μακεδονία»

Γιγαντοαφίσες στις οποίες αναγράφεται η φράση «Το όνομά μας είναι Μακεδονία» έχει αναρτήσει σε δρόμους πόλεων της ΠΓΔΜ η εθνικιστική οργάνωση «Μακεδονική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» (MHRMI).

Όπως αναφέρει η οργάνωση στην ιστοσελίδα της, πρόκειται για τη νέα της καμπάνια με αίτημα «τον άμεσο τερματισμό των ρατσιστικών, αντιμακεδονικών διαπραγματεύσεων για την ονομασία».

Η γιγαντοαφίσα αναγράφει:

«Μην ξεγελιέστε από τους όρους ”διεθνείς”, ”διμερή”

και ”συνταγματική”».

«Εάν το όνομα της ”Μακεδονίας” αλλάξει για οποιαδήποτε χρήση, θα αλλάξει παντού και για πάντα».

«Θέλετε να αποκαλείστε “Nεομακεδόνες”, ”Βορειομακεδόνες”, ”Σκοπιανοί”, ”Βαρντατσιώτες” ή απλά ”Μακεδόνες”;».

RT & SHARE: The latest version of MHRMI's #OurNameIsMacedonia billboards ARE UP in #Skopje, #Prilep, #Bitola, #Resen, #Ohrid, #Struga, #Kicevo, #Gostivar, #Tetovo, #Kumanovo, #Strumica, #Kocani, #Stip & #Gevgelivja! END THE ANTI-#MACEDONIAN NAME NEGOTIATIONS NOW! #Macedonia#EUpic.twitter.com/gEOERGTsR0

— Macedonian HR (@mhrmi) January 3, 2018

Οι συγκεκριμένες γιγαντοαφίσες υπάρχουν ήδη στους δρόμους πολλών πόλεων, ενώ όπως προαναγγέλλει η οργάνωση θα ακολουθήσουν και διαφημίσεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε εφημερίδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «Μακεδονική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που έχει την έδρα της στον Καναδά, καλεί σε τερματισμό των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Παράλληλα, αποκαλεί τις θέσεις της κυβέρνησης Ζάεφ «ρατσιστικές και αντι- “μακεδονικές”».

Keywords
Τυχαία Θέματα