Γιάννης Ρέτσος:«Το πάγωμα στις κρατήσεις μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία»

Ο Γιάννης Ρέτσος είναι ένας άνθρωπος του Τουρισμού. Από τους πλέον αρμόδιους να περιγράψει την κατάσταση αυτή την στιγμή σε σχέση με τους ξένους και τους Έλληνες τουρίστες, ελάχιστες ημέρες πριν την επίτευξη ή όχι της Συμφωνίας την Κυριακή. Η κατάσταση είναι οριακή. Οι κρατήσεις έχουν παγώσει. Τα μικρότερα νησιά είναι τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης. Πέρσι επισκέφθηκαν την χώρα μας 23 εκατομμύρια τουρίστες και φέτος η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. «Η παρτίδα δεν έχει χαθεί, αρκεί να προχωρήσει ο Πρωθυπουργός σε μία συμφωνία την Κυριακή» μας λέει. Η αβεβαιότητα σκοτώνει τον τουρισμό.
Το 1/3 των ιδιωτικών υπαλλήλων το καλοκαίρι εργάζεται στον τουρισμό. Κρατώ από την κουβέντα μας ότι «η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα. Δεν γίνεται να φιλοξενεί τουρίστες σε ακριβά ξενοδοχεία και έξω ο κόσμος να πεινάει».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα