Για πρώτη φορά ο οίκος Swarovski δημιουργεί ρούχα υψηλής ραπτικής

...

Η μακρά κληρονομιά του οίκου Swarovski στον κόσμο της υψηλής ραπτικής χρονολογείται από το 1890, τότε που ο ιδρυτής Ντάνιελ Σβαρόφκσι επισκεπτόταν όλους τους πολυτελείς οίκους του Παρισιού, επιδιώκοντας να στολίσει με τα αψεγάδιαστα κρύσταλλα του τις πανάκριβες τουαλέτες των σχεδιαστών.

Φέτος για πρώτη φορά η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Τζοβάνα Ένγκελμπερτ, με αφορμή τη βραδιά MET Gala που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, δημιούργησε πέντε μοναδικά κομμάτια υψηλής ραπτικής, τα οποία κέρδισαν με τη λάμψη

τους τις εντυπώσεις. Η Ένγκελμπερτ ακολουθώντας τον ενδυματολογικό κώδικα της βραδιάς «Ο κήπος του χρόνου» (Garden of Time) εμπνεύστηκε τις δημιουργίες από τα στοιχεία της φύσης που βρίσκονται στον «Μαγεμένο Κήπο» στο διήγημα του μυθιστοριογράφου Τζέιμς Γκρέιαμ Μπάλαρντ.

Τις υπέροχες δημιουργίες φόρεσαν οι μούσες του οίκου, για την καμπάνια άνοιξη – καλοκαίρι 2024, Κάρλι Κλος, Ιρίνα Σάικ, Ιμάν Χαμάμ και Ανόκ Γέι.

...

Τα ρούχα διακοσμήθηκαν με εκατοντάδες χιλιάδες κρύσταλλα κοπής ακριβείας επικαλυμμένα με περίπλοκα κοσμήματα και κεντήματα. Κάθε εμφάνιση αντανακλούσε ένα από τα χαρούμενα χρώματα του οίκου (πράσινο, ροζ, κίτρινο, μπλε και λευκό) συμπληρωμένα με εξαιρετικά κατασκευασμένα κοσμήματα.

Όπως εξήγησε η Τζοβάνα Ένγκελμπερτ: «Το όραμά μου ήταν οι μούσες μας να ενσαρκώσουν στοιχεία της φύσης και τα φορέματά τους να ενωθούν με τα κοσμήματά μας, να μεταμορφωθούν, να γίνουν ένα. Ήθελα να φέρω τον ίδιο βαθμό τέχνης και δημιουργικότητας στις εμφανίσεις που φέρνουμε στα κοσμήματά μας και να αποτυπώσω την ομορφιά και το χαρούμενο πνεύμα της φύσης, καθώς και την κομψότητα και την πολυτέλεια της Swarovski σε αυτήν τη σημαντική στιγμή για τη μόδα και την ποπ κουλτούρα.»

...

Η Κάρλι Κλος ενσάρκωσε το κρυστάλλινο λουλούδι που κρατά τον κήπο του χρόνου στο ξόρκι του, φορώντας μια ροζ τουαλέτα. Η Ιρίνα Σάικ εκπροσώπησε τον αέρα με μια τουαλέτα από κρυστάλλινο δίχτυ, όπου απαιτήθηκαν 200 ώρες για να δημιουργηθεί. Η Ανόκ Γέι εμφανίστηκε σαν το νερό φορώντας μια φουτουριστική ολόσωμη φόρμα από τούλι. Η Ιμάν Χαμάμ εμφανίστηκε σαν ήλιος με ένα υπέροχο χρυσό σύνολο από δύο κομμάτια, περιλαμβάνοντας μια κάπα από κρυστάλλους, εμπνευσμένη από τη συλλογή Gema της Swarovski. Τέλος η Τζοβάνα Ένγκελμπερτ ενσάρκωσε την ίδια τη φύση με ένα λεπτοδουλεμένο εμπριμέ πράσινο μεταξωτό σατέν φόρεμα.

...

Να σημειωθεί ότι η Swarovski συνεργάστηκε με μια ομάδα εξαιρετικών τεχνιτών για να διακοσμήσει και να κεντήσει τις πέντε δημιουργίες υψηλής ραπτικής, καλύπτοντάς τις με χιλιάδες κρύσταλλα και κοσμήματα. Τη μεγάλη βραδιά, τα εκθαμβωτικά φορέματα έλαμπαν σαν πολύτιμα κοσμήματα, όπως εξάλλου ήταν το ζητούμενο για τη δημιουργική ομάδα του οίκου.

Related...MET Gala: Σκηνικό απόλυτης φαντασμαγορίας και μια ωδή στη φύσηMetLive με υπέροχη «Μαντάμα Μπαττερφλάι»H απόγονος του Daniel Swarovski, Μαρίνα Ραφαήλ: Δεν ακολουθώ τις τάσεις της μόδας
Keywords
Τυχαία Θέματα
Swarovski,