Για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως καταδικάστηκε ο Πιστόριους μετά από έφεση

Για την δολοφονία της συντρόφου του, Reeva Steenkamp, καταδικάστηκε ο δρομέας Όσκαρ Πιστόριους από το εφετείο της Νότιας Αφρικής. Ο γνωστός αθλητής είχε καταδικαστεί σε πενταετή ποινή φυλάκισης για το ίδιο έγκλημα, καθώς οι δικαστές έκριναν πως επρόκειτο για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σύμφωνα με το BBC,
ο Πιστόριους κρατείται υπό περιορισμό στο σπίτι του, έχοντας εκτίσει μόλις ένα χρόνο στην φυλακή. Σύντομα, ο ίδιος θα πρέπει να επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες για να του επιβληθεί νέα, αυστηρότερη ποινή.

Ο συνήγορος του αθλητή ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του πίστευε ότι στο πίσω από την πόρτα του μπάνιου, όπου άφησε την τελευταία της πνοή η Steenkamp, κρυβόταν ένας ληστής και γι' αυτό τον λόγο αποφάσισε να ανοίξει πυρ. Ο δικαστής του εφετείου έκρινε ότι η ταυτότητα του ατόμου πίσω από την πόρτα δεν δικαιολογούσε την απόφαση αυτή.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα