Γερμανία: 27 ακροδεξιοί κατηγορούνται για σχεδιασμό πραξικοπήματος

Το κτίριο του Ράιχσταγκ με το γερμανικό κοινοβούλιο Bundestag φωτίζεται στο Βερολίνο, Γερμανία, Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022.

Οι γερμανικές εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν κατηγορίες σε 27 ύποπτους ακροδεξιούς εξτρεμιστές για σχεδιασμό βίαιου πραξικοπήματος.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται για συμμετοχή στο ακραίο κίνημα Reichsbürger, γνωστό και ως «Πολίτες του Ράιχ».

«Τα μέλη της οργάνωσης απέρριπταν σθεναρά τους κρατικούς

θεσμούς και την ελεύθερη δημοκρατική συνταγματική τάξη», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Πρόκειται κυρίως για συνεργάτες του 13ου Πρίγκιπα Ερρίκου γνωστού και ως Χάινριχ Ρόις, ηγέτη του Reichsbürger, που κατάγεται από αριστοκρατική οικογένεια του 12ου αιώνα.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τα 27 άτομα για σχεδιασμό ανατροπής του δημοκρατικού πολιτικού συστήματος της Γερμανίας.

Έκαναν συγκεκριμένες κινήσεις για ένα πραξικόπημα που θα ξεκινούσε το καλοκαίρι του 2021.

Το σχέδιο προέβλεπε την κατάληψη της εξουσίας με εισβολή στην Bundestag, το κοινοβούλιο της Γερμανίας, με μια μικρή ομάδα ενόπλων. Η επίθεση θα ξεκινούσε μετά τη λήψη ενός σήματος, όπως ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας.

Το όραμα των πολιτών του Ράιχ

Οι κατηγορούμενοι συνωμότες είχαν ήδη αποφασίσει πώς θα λειτουργούσε το νέο τους κράτος μετά το πραξικόπημα.

Ο πρίγκιπας Ρόις επρόκειτο να γίνει αρχηγός του κράτους. Με την ανάληψη των καθηκόντων του, θα διαπραγματευόταν μια συνθήκη ειρήνης με τις συμμαχικές δυνάμεις που κέρδισαν τον Β′ Παγκόσμιο Πόλεμο. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο πρίγκιπας Ρόις προσπάθησε να συναντηθεί με εκπροσώπους της ρωσικής κυβέρνησης για να κερδίσει υποστήριξη για το πραξικόπημά του.

27 Personen sind beschuldigt, Mitglied oder Unterstützer einer terroristischen Vereinigung zu sein. Unter ihnen ist auch der vermeintliche Anführer der Gruppe Heinrich XIII. Prinz Reuß aus Frankfurt. Mehr dazu:

Keywords
Τυχαία Θέματα