Γάζα: Νέο φονικό χτύπημα του Ισραήλ σε σχολείο με 80 νεκρούς κυρίως παιδιά και γυναίκες

Νέα φονική επίθεση σε σχολείο, έκανε ο ισραηλινός στρατός που εντείνει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα, έχοντας στο στρόχαστρο υποδομές της Χαμάς.

Συγκλονιστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την επιβεβαίωση του ΟΗΕ ότι ένα από τα σχολεία του στη βόρεια Γάζα,

το οποίο χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο, χτυπήθηκε. Οι πληροφορίες από την Χαμάς κάνουν λόγο για 80 νεκρούς ανάμεσα στους οποίους παρα πολλά παιδιά και γυναίκες.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Μέση Ανατολή. Ο ισραηλινός στρατός εντείνει τις επιχειρήσεις του στη Γάζα, έχοντας στο στρόχαστρο τρομοκράτες και υποδομές της Χαμάς.

Συγκλονιστικό βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά την επιβεβαίωση του ΟΗΕ ότι ένα από τα σχολεία του στη βόρεια Γάζα, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο, χτυπήθηκε το Σάββατο. Οι πληροφορίες από την Χαμάς κάνουν λόγο για 80 νεκρούς.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυαφαίνονται πολλές γυναίκες και παιδιά μεταξύ των νεκρών ενώ παιδιά που κατάφεραν να σωθούν διακρίνονται να περπατούν ανάμεσα σε πτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται στρατιωτική επέμβαση στην περιοχή Ριμάλ που είναι κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Σάτι. Οι Ισραηλινοί λένε ότι εντοπίστηκαν και εξοντώθηκαν ανώτερα στελέχη της Χαμάς. Μάλιστα, σε σπίτια τους βρέθηκε βαρύς οπλισμός και μεγάλος αριθμός ρουκετών.

Εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις για τους ομήρους, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση είπε ότι έχασε επαφή με κάποιες ομάδες που κρατούν ομήρους.

Απομακρύνθηκαν τα βρέφη από το  Αλ Σίφα

Πληρώματα ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου απομάκρυναν σήμερα 31 πρόωρα βρέφη από το νοσοκομείo Αλ Σίφα, αφού υπήρξε συντονισμός με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αλλά και το Γραφείο Συντονισμού για Ανθρωπιστικά Ζητήματα του ΟΗΕ, όπως ανέφερε η Ερυθρά Ημισέληνος στη σελίδα της στο Facebook.

Τα βρέφη μεταφέρθηκαν στα νότια της Γάζας «για την προετοιμασία της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στη Ράφα», σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

 Ιράν: Καλεό τον Αραβικό κόσμο να διακόψει τους δεσμούς με το Ισραήλ 

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ παρότρυνε σήμερα τα μουσουλμανικά κράτη “τουλάχιστον να διακόψουν τους πολιτικούς δεσμούς τους με το Ισραήλ για μία περιορισμένη χρονική περίοδο”, όπως μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, λίγες εβδομάδες μετά το κάλεσμα του Ιράν για ένα ισλαμικό εμπάργκο πετρελαίου και τροφίμων κατά του Ισραήλ.

Στη διάρκεια μιας κοινής διάσκεψης μεταξύ των μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας και του Αραβικού Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στο Ριάντ (11 Νοεμβρίου) οι μουσουλμανικές χώρες δεν συμφώνησαν για την επιβολή κυρώσεων ευρείας κλίμακας κατά του Ισραήλ, όπως είχε ζητήσει ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι.

Keywords
Τυχαία Θέματα