Γάζα: 21 μέλη της ίδιας οικογένειας πέθαναν από φωτιά σε πάρτι γενεθλίων

Εικοσι ένα θύματα της φωτιάς που ξέσπασε σε διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια ενός πάρτι γενεθλίων ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας, όπως αποκάλυψαν δύο συγγενείς τους την Παρασκευή.

Χιλιάδες αργότερα συμμετείχαν σε μια νεκρώσιμη ακολουθία. Αξιωματούχοι στη Γάζα, που διοικείται από τη Χαμάς, δήλωσαν ότι η πυρκαγιά το βράδυ της Πέμπτης σε ένα τριώροφο κτίριο κατοικιών στον προσφυγικό

καταυλισμό Τζαμπαλίγια προφανώς προκλήθηκε από αποθηκευμένη βενζίνη. Είπαν ότι δεν ήταν σαφές πώς ξέσπασε η φωτιά και ότι διεξάγεται έρευνα.

Ήταν ένα από τα πιο θανατηφόρα περιστατικά στη Γάζα τα τελευταία χρόνια, πέρα από τη βία στα πλαίσια της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο Μοχάμεντ Αμπού Ράγια, εκπρόσωπος της οικογένειας, είπε στο Associated Press ότι η ευρύτερη οικογένεια είχε συγκεντρωθεί για να γιορτάσει τα γενέθλια δίδυμων -δύο από τα παιδιά της οικογένειας- και την επιστροφή ενός από τους ενήλικες από ένα ταξίδι στην Αίγυπτο.

Αυτοί που σκοτώθηκαν ήταν από τρεις γενιές - ένα ζευγάρι, οι πέντε γιοι και η μία κόρη τους, δύο νύφες και 11 εγγόνια.

Η Γάζα αντιμετωπίζει σοβαρή ενεργειακή κρίση, κυρίως λόγω του αποκλεισμού των συνόρων Ισραήλ-Αιγύπτου που έχει επιβληθεί από τότε που η Χαμάς κατέλαβε τον έλεγχο της περιοχής πριν από 15 χρόνια.

Οι άνθρωποι συχνά αποθηκεύουν υγραέριο, ντίζελ και βενζίνη στα σπίτια για να προετοιμαστούν για το χειμώνα. Φωτιές σε κατοικίες έχουν προκληθεί στο παρελθόν από κεριά και διαρροές αερίου.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠροπονητής υδατοσφαίρισης καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση 10 εφήβων αθλητριών τουΡωσία: Οι Ουκρανοί εκτέλεσαν αιχμαλώτους πολέμου με σφαίρα στο κεφάλιΜουντιάλ - Αποφασισμένη για περιβραχιόνιο «One Love» η Αγγλία: «Ας πληρώσουμε και πρόστιμο»
Keywords
Τυχαία Θέματα