Φρικτό έγκλημα στην Ιαπωνία: Σύλληψη τουρίστα μετά την εύρεση κομμένου κεφαλιού και άλλων μελών γυναίκας

Κομμένα μέλη, τα οποία θεωρείται πως ανήκουν σε μια γυναίκα που εξαφανίστηκε μετά από συνάντηση με έναν τουρίστα τον οποίο γνώρισε μέσω εφαρμογής γνωριμιών, ανακάλυψε η ιαπωνική αστυνομία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, η ανακάλυψη ενός κορμού, χεριών και ποδιών έλαβε χώρα μία ημέρα αφού αστυνομικοί βρήκαν ένα κεφάλι σε μια βαλίτσα η οποία βρισκόταν σε χώρο στην Οσάκα που νοίκιασε για να μείνει 26χρονος τουρίστας από τη Νέα

Υόρκη.

Ο ύποπτος κατονομάστηκε στα ιαπωνικά ΜΜΕ ως Γεβγκένι Βασιλίεβιτς Μπαϊρακτάρ. Συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα λόγω υποψιών ότι είχε φυλακίσει τη γυναίκα σε άλλον έναν χώρο βραχυπρόθεσμης ενοικίασης, πάλι στην Οσάκα.

Η 27χρονη εξαφανίστηκε αφού είπε στις 15 Φεβρουαρίου πως θα πήγαινε να συναντήσει έναν άνδρα που είχε γνωρίσει, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ. Οι δυο τους, σύμφωνα με το Kyodo News, είχαν έρθει σε επαφή μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών που φέρνει κοντά Ιάπωνες/ Γιαπωνέζες με ξένους/ ξένες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εθεάθησαν σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας να μπαίνουν μέσα στο συγκρότημα στις 16 Φεβρουαρίου, αλλά εικόνες αργότερα δείχνουν τον άνδρα να μπαινοβγαίνει επανειλημμένα, κρατώντας μια μεγάλη τσάντα. Στον χώρο βρέθηκαν ίχνη αίματος, ενώ διαπιστώθηκε πως είχε χρησιμοποιηθεί μεγάλη ποσότητα αποσμητικού χώρου.

Η έρευνα σημείωσε πρόοδο το Σάββατο, όταν βρέθηκε ένα κεφάλι σε βαλίτσα σε άλλο χώρο διαμονής, στο Νισινάρι της Οσάκα. Μετά, αργά την Κυριακή, βρέθηκε ένας γυμνός κορμός σε ορεινή περιοχή και, σε απόσταση 600 μέτρων από αυτόν, χέρια θαμμένα πλάι-πλάι, όπως ανέφερε η εφημερίδα Asahi. Εν τέλει, βρέθηκαν δύο πόδια σε δασική έκταση στο Κυότο.

Το αίτιο του θανάτου δεν έχει διαπιστωθεί ακόμα: Όπως έχει αναφερθεί, τα μέλη δεν έφεραν τραυματισμούς, πέρα από το ότι ήταν κομμένα. Τοπικά ΜΜΕ πάντως μετέδωσαν ότι τα μέλη εντοπίστηκαν χάρη σε πληροφορίες που παρείχε ο ύποπτος.

Ο Μπαϊρακτάρ θεωρείται ότι χρησιμοποιούσε εφαρμογές γνωριμιών για να επικοινωνεί με γυναίκες από τότε που κατέφθασε στην Ιαπωνία, τον Ιανουάριο. Θεωρείται πως είχε φέρει και διάφορες άλλες γυναίκες στο ίδιο διαμέρισμα στο Χιγκασινάρι, αν και η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι είναι ασφαλείς, σύμφωνα με την εφημερίδα Mainichi.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, η Asahi Shimbun σημειώνει πως ερευνητές ανέφεραν ότι ο Μπαϊρακτάρ ταξίδεψε στην Ιαπωνία με σκοπό να δει αξιοθέατα.

Το Nippon News Network μίλησε στη μητέρα του Μπαϊρακτάρ την Κυριακή, η οποία είπε πως όνειρο του γιου της ήταν να παντρευτεί Γιαπωνέζα- προσθέτοντας όμως πως «δεν είναι το είδος ανθρώπου που θα έκανε κάτι κακό».

Keywords
Τυχαία Θέματα