"Φρίκη" στο Κατάρ για τις δηλώσεις Νετανιάχου - Πολύνεκρο πλήγμα σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ στην Γάζα

Η εγκατάσταση το ΟΗΕ που χτυπήθηκε ενώ φιλοξενούσε περίπου 800 άμαχους

Την στιγμή που Ισραήλ και Χαμάςδιαπραγματεύονται για μια παύση πυρός ενός μήνα στην Λωρίδα της Γάζας και την ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους φυλακισμένους, οι δυνάμεις του Τελ Αβίβ φέρονται να κατάφεραν αιματηρό χτύπημα σε εγκατάστασης του ΟΗΕ

στην οποία είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι, προκαλώντας διεθνείς αντιδράσεις. Οι δε δηλώσεις του πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανίαχου κατά του Κατάρ, που έχει αναλάβει τον ρόλο το βασικού διαμεσολαβητή με την παλαιστινιακή οργάνωση, προκαλούν σάλο στην Ντόχα. 

Η φονική επίθεση το ισραηλινού στρατού σε εγκαταστάσεις το ΟΗΕ, σημειώθηκε στην πόλη Χαν Γιούνις που είναι εδώ και μέρες η πόλη στην οποία επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις του Τελ Αβίβ.

Πυρά αρμάτων μάχης έβαλαν κατά κτιρίου του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον ”εννέα άνθρωποι” και να τραυματιστούν ”άλλοι 75″, όπως ανέφερε οο Τόμας Γουάιτ, αξιωματούχος του στη Λωρίδα της Γάζας. Ιατρικές πηγές και στελέχη του εξέφραζαν ανησυχία πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί. 

Η εγκατάσταση το ΟΗΕ που χτυπήθηκε ενώ φιλοξενούσε περίπου 800 άμαχουςΗ εγκατάσταση το ΟΗΕ που χτυπήθηκε ενώ φιλοξενούσε περίπου 800 άμαχους

Ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής του UNRWA, τόνισε πως το κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων ”ξεκάθαρα” χαρακτηρισμένο ως τέτοιο και οι συντεταγμένες του είχαν σταλεί ”στις ισραηλινές αρχές” ενώ έκανε λόγο για ”κατάφωρη παραβίαση των πιο θεμελιωδών κανόνων του πολέμου”.

Ο ισραηλινός στρατός λέει πως είχε διατάξει τον άμαχο πληθυσμό να φύγει προς τη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας. Όμως οι μάχες καθιστούν πολύ επικίνδυνη οποιαδήποτε μετακίνηση. Σήμερα αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για βομβαρδισμούς μάλιστα και προς τη Ράφα, που έχει μετατραπεί σε έναν αχανή καταυλισμό προσφύγων, αφού εκεί έχει συγκεντρωθεί η πλειονότητα των 1,7 εκατ. Παλαιστινίων οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Another horrific day in #Gaza. The number of those killed is likely higher.#KhanYounis vocational training centre is one of the largest @UNRWA facilities sheltering nearly 30,000 displaced people.

The compound is a clearly marked @UN facility & its coordinates were shared with… https://t.co/XZwK09ondV

— Philippe Lazzarini (@UNLazzarini) January 24, 2024

Μετά τα πολύνεκρα πυρά εναντίον της εγκατάστασης της UNRWA, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ερευνά το θέμα αλλά ”αποκλείει” το ενδεχόμενο να υπήρξε δικό του ”αεροπορικό πλήγμα” ή να χτυπήθηκε από το ”πυροβολικό” η συγεκριμένη εγκατάσταση, προσπαθώντας να επιρρίψει την ευθύνη στην Χαμάς. 

Οι ΗΠΑ, ο κυριότερος σύμμαχος του Ισραήλ, ανέφεραν πως ”αποδοκιμάζουν” τα πλήγματα και κάλεσε οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ να ”προστατεύονται”.

'The building that was hit housed 800 internally displaced people,' @TomWhiteGaza, the Director of UNRWA Affairs in Gaza, says that the buildng that was hit this afternoon in Gaza is under a UN flag and houses civilians seeking shelter.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φρίκη, Κατάρ, Νετανιάχου - Πολύνεκρο, ΟΗΕ, Γάζα,friki, katar, netaniachou - polynekro, oie, gaza