Φόβοι για νέα μεγάλη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία: Βομβαρδιστικά μαζεύονται σε βάση

Φόβους για επικείμενη νέα, μεγάλης κλίμακας επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, προκαλούν στοιχεία που δείχνουν υψηλή συγκέντρωση δυνάμεων και αυξημένη δραστηριότητα σε αεροπορική βάση.

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν μεγάλη δραστηριότητα στη βάση Ένγκελς-2, με πάνω από 20 βομβαρδιστικά μακράς εμβέλειας (Tu-95, Tu-160)να φαίνονται να προετοιμάζονται.

«Ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός βομβαρδιστικών...είναι ένδειξη αύξησης των επιχειρήσεων, αν όχι επικείμενης μεγάλης

κλίμακας επίθεσης» είπε στο Spiegel ο στρατιωτικός αναλυτής Αρντά Μεβλούτογλου. Επίσης, εθεάθησαν βυτία με καύσιμα κοντά στα βομβαρδιστικά, καθώς και κιβώτια με πυρομαχικά.

Ukraine: Nächster russischer Luftangriff steht offenbar kurz bevor https://t.co/KmM7WUHogE

SPIEGEL Schlagzeilen (@Spiegel_Schlagz) November 30, 2022

Σημειώνεται πως η Ρωσία χρησιμοποιεί ευρέως πυραύλους cruise κατά στόχων στην Ουκρανία, που εκτοξεύονται από αεροσκάφη τα οποία πετούν εντός της Ρωσίας, έξω από την εμβέλεια της ουκρανικής αεράμυνας.

Οι ρωσικές επιθέσεις τον τελευταίο καιρό εστιάζουν στις ουκρανικές υποδομές ηλεκτροδότησης, θέρμανσης και ύδρευσης εν όψει του χειμώνα.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Ελληνική αεράμυνα: Αυτά είναι τα αντιαεροπορικά όπλα που διαθέτει η Ελλάδα (φωτογραφίες)Βομβαρδιστικό B-21 Raider: Το πρώτο πολεμικό αεροσκάφος 6ης γενιάς που αποκαλύπτεται στον κόσμοΠώς θα άλλαζε την ελληνική Πολεμική Αεροπορία το F-35, πόσο αποτελεσματικό είναι κατά των S-400
Keywords
Τυχαία Θέματα