Φωτογραφίες: Το Πάσχα των καθολικών στην εποχή του κορονοϊού

Το Πάσχα γιορτάζουν σήμερα οι καθολικοί, που για τους περισσότερους ήταν Πάσχα μοναξιάς, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Άδειες εκκλησίες, λειτουργίες μέσω κινητών και τάμπλετ και ευχές πόρτα-πόρτα ήταν μερικοί από τους τρόπου οι ηγέτες της εκκλησίας προσπαθούν να έρθουν κοντά στους πιστούς τους, σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η λειτουργία του Καθολικού Πάσχα

στον Άγιο Πέτρο έγινε φυσικά χωρίς την παρουσία πιστών, με τον πάπα Φραγκίσκο, στο μήνυμά του, να τονίζει ότι είναι στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι συχνά δεν μπόρεσαν ούτε να πουν το στερνό αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα. Ζήτησε, δε, από τον Κύριο, να στηρίξει όσους εργάζονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως στα νοσοκομεία ή στις φυλακές.

«Για πολλούς είναι ένα Πάσχα μοναξιάς, με το πένθος και τις τόσες δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία, από τον σωματικό πόνο μέχρι τα οικονομικά προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά ο πάπας Φραγκίσκος.

«Ιησού, χάρισε δύναμη στους γιατρούς και τους νοσοκόμους, οι οποίοι προσφέρουν το έργο τους με αγάπη προς τον πλησίον τους, φτάνοντας, ορισμένες φορές, μέχρι και την ύστατη θυσία», τόνισε επίσης ο ποντίφικας.

Keywords
Τυχαία Θέματα