Φλόριντα: Νομοσχέδιο θα απαγορεύει στα κορίτσια να μιλούν για την περίοδο στις τάξεις του Δημοτικού

Ενα νέο νομοσχέδιο στη Φλόριντα θα απαγορεύσει την συζήτηση για τους εμμηνορροϊκούς κύκλους και άλλα θέματα ανθρώπινης σεξουαλικότητας στις τάξεις του Δημοτικού.

Το νομοσχέδιο που υποστηρίζεται από τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή, Σταν ΜακΚλέιν θα περιορίσει τη διδασκαλία στα δημόσια σχολεία για την ανθρώπινη σεξουαλικότητα, τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες κι άλλα σχετικά θέματα στις τάξεις παιδιών από 6 έως 12 ετών. Ο MακΚλέιν επιβεβαίωσε σε

πρόσφατη συνεδρίαση της επιτροπής ότι οι συζητήσεις σχετικά με τους εμμηνορροϊκούς κύκλους θα περιοριστούν επίσης σε αυτές τις τάξεις.

«Oπότε, αν τα μικρά κορίτσια βιώσουν τον εμμηνορροϊκό τους κύκλο στην 5η τάξη ή στην 4η δημοτικού, αυτό (σ.σ το νομοσχέδιο) θα απαγορεύει τις συνομιλίες τους αφού πηγαίνουν σε τάξη χαμηλότερη από την έκτη δημοτικού;» (σ.σ Στη Φλόριντα η 6η τάξη υπάγεται στο Γυμνάσιο) αναρωτήθηκε η βουλευτής των Δημοκρατικών Aσλεϊ Γκραντ, που δίδασκε σε δημόσια σχολεία και τόνισε ότι ορισμένα κορίτσια αρχίζουν να έχουν περίοδο από 10 ετών.

«Ναι», απάντησε ο ΜακΚλέιν.

Η νομοθεσία που υποστηρίζεται από τους Ρεπουμπλικανούς εγκρίθηκε από την Υποεπιτροπή Ποιότητας Εκπαίδευσης της Βουλής την Τετάρτη με ψήφους 13-5. Θα επιτρέπει επίσης στους γονείς να αντιτίθενται σε βιβλία και άλλο υλικό στο οποίο εκτίθενται τα παιδιά τους, θα απαιτεί από τους εκπαιδευτικούς να διδάσκουν ότι η σεξουαλική ταυτότητα ενός ατόμου προσδιορίζεται βιολογικά κατά τη γέννηση και θα παραχωρεί περισσότερο έλεγχο ορισμένων εκπαιδευτικών υλικών από το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ.

Ο ΜακΚλέιν είπε ότι η πρόθεση του νομοσχεδίου είναι να φέρει ομοιομορφία στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση σε όλες τις 67 σχολικές περιφέρειες της Φλόριντα και να παρέχει περισσότερους τρόπους στους γονείς να εναντιώνονται σε βιβλία ή άλλο υλικό που θεωρούν ακατάλληλο για μικρότερα παιδιά.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής, η Γκραντ ρώτησε εάν οι δάσκαλοι θα κινδυνεύουν με τιμωρία εάν συζητούν την εμμηνόρροια με νεότερους μαθητές.

Ο ΜακΚλέιν είπε ότι «δεν είναι αυτός ο σκοπός» του νομοσχεδίου και ότι είναι «επιδεκτικός» σε ορισμένες αλλαγές. Το μέτρο πρέπει να εγκριθεί από άλλη επιτροπή πριν φτάσει στη Βουλή. Ενα παρόμοιο νομοσχέδιο εκκρεμεί στη Γερουσία.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΟυαϊόμινγκ, η πρώτη Πολιτεία της Αμερικής που απαγορεύει τα χάπια άμβλωσηςΦλόριντα: Νεαρός επιτέθηκε στον ντράμερ των Def LeppardΦλόριντα: Μητέρα μήνυσε το σχολείο των γιων της επειδή δεν της επιτρέπουν να μπει, εργάζεται ως σέξι μοντέλο
Keywords
Τυχαία Θέματα