Εξαγορά της SolarCity από την Tesla Motors, σε συμφωνία ύψους 2,6 δισ. δολαρίων

Η Tesla Motors ανακοίνωσε πως θα εξαγοράσει την SolarCity Corp, που δραστηριοποιείται στον χώρο της εγκατάστασης ηλιακών πάνελ, αντί 2,6 δισ. σε μετοχές για τη δημιουργία ενός «one stop» φορέα στην καθαρή ενέργεια.

Η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό κομμάτι του δεύτερου μέρους του σχεδίου του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, προκειμένου η εταιρεία να προσφέρει στους καταναλωτές μία και μόνη πηγή εξοπλισμού
για την τροφοδοσία/ υποστήριξη ενός τρόπου ζωής χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Ο νέος αυτός ενιαίος φορέας θα προσφέρει στους καταναλωτές ηλιακά πάνελ, συστήματα μπαταρίας/ αποθήκευσης ενέργειας για το σπίτι και ηλεκτρικά οχήματα, υπό ένα brand.

Ο Μασκ είναι επίσης πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της SolarCity.

Η Tesla είχε κάνει προσφορά για την εξαγορά της SolarCity τον Ιούνιο, αλλά η συμφωνία δεν ήταν σίγουρη, επειδή η SolarCity δημιούργησε ειδική επιτροπή για την εξέταση της προσφοράς.

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι οι μέτοχοι της SolarCity θα λάβουν 0,110 κοινές μετοχές για κάθε μετοχή που κατέχουν, κοστολογώντας τη SolarCity στα 25,37 δολάρια ανά μετοχή.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα