Yπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Κάρυστο και Αμαλιάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πυρκαγιά στην περιοχή Κάμπος Καρύστου στην Εύβοια έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι την καθιστούν ακόμη αρκετά επικίνδυνη. 

Σύμφωνα με το δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο, “οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής που βρέθηκαν στην περιοχή περιόρισαν τη φωτιά, την έχουν θέσει υπό έλεγχο και ήδη προσπαθούν να ελέγξουν και τις πιθανές αναζωπυρώσεις».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις

της πυροσβεστικής από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα με 8 οχήματα, 28 πυροσβέστες και 1 ομάδα πεζοπόρου ενώ σε αυτές τις δυνάμεις βοήθησαν 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη που πραγματοποίησαν πτήσεις και έριξαν νερό.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κάμπος Καρύστου Ευβοίας.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 3, 2022

Παράλληλα βρέθηκαν εκεί υδροφόρα οχήματα των Δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς όπως επίσης και εθελοντές από την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του evima η φωτιά είναι κοντά σε υποσταθμό της ΔΕΗ.

Αμαλιάδα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Χάβαρι

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε τις μεσημβρινές ώρες σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χάβαρι, της Αμαλιάδας.

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά και να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Πηγή: evima, ertnews, απε-μπε. Πηγή βίντεο: Eviatop

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΠυρκαγιές στον Κάμπο Καρύστου Ευβοίας και στο Χάβαρι ΗλείαςΑπό την Πέμπτη 30 Ιουνίου σε λειτουργία το North Evia, Samos PassΠόρτες: Η παραλία της Εύβοιας που κλείνει την πόρτα στα μανιασμένα κύματα του Αιγαίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύβοια, Yπό, Κάρυστο,evvoia, Ypo, karysto