Έβ: Το Αυστραλιανό Κέλπι που έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία, πουλήθηκε έναντι 49.000 δολαρίων

Η Έβ προτού συμπληρώσει δύο χρόνια ζωής έχει ήδη γίνει μία «σταρ». Πρόκειται για ένα Αυστραλιανό Κέλπι*, που πουλήθηκε την Πέμπη (20/10) έναντι 49.000 δολαρίων σε δημοπρασία στο Νίουμπριτζ στην κεντροδιτική Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. 

Το ποσό αυτό για την Έβ αποτελεί ρεκόρ για εκπρόσωπο της συγκεκριμένης ράτσας στην Αυστραλία. Το προηγούμενο ήταν 32.500 δολάρια και είχε δοθεί σε δημοπρασία πέρυσι, αναφέρει ο Guardian.

Ο Κρις Στέιπλετον, ο εκτροφέας,

που γιόρτασε 49 χρόνια γάμου με τη σύζυγό του Πολίν την ίδια μέρα. περίμενε ότι οι προσφορές θα έφταναν έως τα 30.000 δολάρια και εξεπλάγην με το τελικό ποσό. 

«Ήμουν πολύ χαρούμενος χθες», είπε ο Στέιπλτον το πρωί της Παρασκευής.
«Είναι χαλαρή, δεν ενθουσιάζεται υπερβολικά», είπε για την Έβ. «Είναι πολύ ωραίο να την έχεις γύρω σου, δεν είναι υπερδραστήρια και όταν θες να γίνει μια δουλειά, είναι πρόθυμη και ικανή να το κάνει. Είναι ο τέλειος σκύλος», συμπλήρωσε. 

Υπάρχει ζήτηση για σκύλους εργασίας στον αγροτικό τομέα, επεσήμανε ο Τζέισον Πιρς, που έκανε τη δημοπρασία. «Η ζήτηση αυξάνει την τιμή, όπως συμβαίνει με τα πάντα. Δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στο να υπάρχουν λιγότεροι εργαζόμενοι, λιγότερες δεξιότητες, οπότε υπάρχει ανάγκη για έναν σκύλο με τις δυνατότητες να κάνει περισσότερα», συμπλήρωσε. 

Η φυσική κατάσταση της Έβ και η μοναδική ικανότητά της να δουλεύει με βοοειδή, πρόβατα και κατσίκια προσέλκυσε τους υποψήφιους αγοραστές. «Είναι καθαρόαιμη, έχει σωματικά προσόντα, εκπαιδεύτηκε όταν ήταν 20 μηνών, κάτι που είναι αρκετά σπάνιο. Είχε όλο το πακέτο», εξήγησε ο Πιρς. Το νέο σπίτι της Eve θα είναι μια φάρμα με πρόβατα. 

* Το αυστραλιανό Kelpie, ή απλά Kelpie, είναι ένα αυστραλιανό τσοπανόσκυλο ικανό να συγκεντρώνει και να οδηγεί με ελάχιστη ή καθόλου καθοδήγηση. Είναι μεσαίου μεγέθους σκύλος και διατίθεται σε ποικιλία χρωμάτων.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΝεκρός εργάτης στον Πλατανιά: Ο σκύλος του καθόταν πάνω στο άψυχο σώμα του για τρεις ημέρεςΑπίστευτο γέλιο: Έφηβος κατάπιε σφυρίχτρα σκύλου και αντί να γελάει, σφύριζε (βίντεο)Γερμανία: Μεθυσμένος δάγκωσε αστυνομικό σκύλο
Keywords
Τυχαία Θέματα