Ετσι θα φτιάξουμε αυτοσχέδια μάσκα προσώπου σε 40 δευτερόλεπτα

Καθώς οι μάσκες αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, θα πρέπει να εξοικειωθούμε με την ιδέα να μάθουμε να δημιουργούμε τη δική μας μάσκα, επιπλέον διότι οι χειρουργικές μάσκες είναι πολύτιμες για εκείνους που εργάζονται στην πρώτη γραμμή.

Η θεωρία είναι πως - ακόμα κι αν δε φοράμε χειρουργική μάσκα - καλύπτοντας στόμα και μύτη μειώνουμε τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως οι μάσκες δεν συστήνονται σε παιδιά κάτω των δυο ετών, καθώς και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα να τη διαχειριστούν.

Σύμφωνα με μελέτη της

κοινωνικής επιχείρησης, Smart Air, τα καλύτερα υλικά για να δημιουργήσει κανείς αυτοσχέδια μάσκα είναι το τζιν, τα σεντόνια, χαρτοπετσέτες και καμβάς.Και το σημαντικότερο απ′ όλα είναι να αναπνέουμε καλά.

Πώς να φτιάξουμε μάσκα χωρίς ράψιμο σε 40 δευτερόλεπτα

Δείτε αυτό το βίντεο για το πως μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα μια χειροποίητη μάσκα - μέσα σε 40 δευτερόλεπτα. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο να διαθέτετε ταλέντο στο ράψιμο,

Θα χρειαστούμε:

Δυο ελαστικές ταινίες

Ενα μαντήλι, μπαντάνα, ή παρόμοιο ύφασμα κομμένο σε τετράγωνα

ΠΗΓΗ: HuffPost US

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... Εκκλησία: Αναμονή εισόδου, μετρημένοι πιστοί και συστάσεις για μάσκα - Κανονικά η Θεία Μετάληψη Χειροποίητες μάσκες Made in Greece Οι μάσκες είναι η νέα στυλιστική τάση: Πώς θα αξιοποιηθούν στην βιομηχανία της μόδας Ετσι θα φτιάξετε την τέλεια μάσκα με «σύρμα» μύτης
Keywords
Τυχαία Θέματα