Εθνική πόλο γυναικών: Χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πρόκριση στους Ολυμπιακούς

Mε το τελικό 7-6 η Εθνική ομάδα κατέλαβε την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών, πανηγυρίζοντας ταυτόχρονα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την αναμέτρηση, καθώς κατάφερε αρκετά γρήγορα να πάρει διαφορά δύο τερμάτων, κάνοντας αρκετά καλή δουλειά αμυντικά. Η Ιταλία χρειάστηκε έξι αγωνιστικά λεπτά για να σκοράρει και με φοβερό γυριστό της

Ασημάκη, ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο στο 3-1. Η φοβερή αμυντική λειτουργία των παικτριών της Αλεξίας Καμμένου συνεχίστηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, στο οποίο η Ελλάδα δεν δέχθηκε κάποιο γκολ. Η Ξενάκη διαμόρφωσε το 4-1 του ημιχρόνου, με το σύνολο του Σίλιπο να έχει 1/13 σουτ.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και πολύ στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Εθνική να διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας. Η Ιταλία χρειάστηκε περίπου 14 λεπτά για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από ένα γκολ σημείωσαν οι δύο ομάδες και η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το σκορ στο 5-2.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-1, 5-2, 7-6

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

Ιταλία (Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσεργκόλ, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Μητσοτάκης: Μας κάνατε όλους υπερήφανους

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την εξής ανάρτηση στο διαδίκτυο για την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας πόλο γυναικών:

Η Εθνική Ομάδα πόλο γυναικών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, εξασφαλίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μας κάνατε όλους υπερήφανους. Θερμά συγχαρητήρια!

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνική, Χάλκινο, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, Ολυμπιακούς,ethniki, chalkino, evropaiko protathlima, olybiakous