Ερντογάν: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις με τη Ρωσία. Πούτιν: Όλοι θέλουμε να επανεκκινήσουμε τον διάλογο

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε την Τρίτη ότι η Τουρκία εισέρχεται σε μια «πολύ διαφορετική περίοδο» των σχέσεων με τη Ρωσία, και ότι η αλληλεγγύη ανάμεσα στις δύο χώρες θα βοηθούσε στην επίλυση περιφερειακών προβλημάτων.

Από πλευράς του, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε, καλωσορίζοντας τον Ερντογάν, ότι «η επίσκεψή σας, που γίνεται εν μέσω μιας πολύ περίπλοκης κατάστασης στην Τουρκία, υποδεικνύει πως όλοι μας θέλουμε να επανεκκινήσουμε τον διάλογο
και να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις, για το καλό του τουρκικού και του ρωσικού λαού».

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι ήταν από τους πρώτους ηγέτες που επικοινώνησαν με τον Ερντογάν και διαβεβαίωσε για τη στήριξή του προκειμένου να ξεπεραστεί η εσωτερική πολιτική κρίση σε σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο Ερντογάν από πλευράς του τόνισε πως εκτιμά την προθυμία του Πούτιν να τον συναντήσει. «Για άλλη μια φορά εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε εσάς για αυτή την ευκαιρία να σας συναντήσω» είπε. Ο Τούρκος πρόεδρος πριν τη συνάντηση είχε ευχαριστήσει τον Ρώσο ομόλογό του για το τηλεφώνημά του μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, λέγοντας ότι «χαροποίησε τον λαό μας».

Το ταξίδι του Ερντογάν στη Ρωσία λαμβάνει χώρα καθώς οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν επιδεινωθεί, στον απόηχο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, κατά το οποίο σκοτώθηκαν 240 άνθρωποι.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα