Έρευνα του Χάρβαρντ: Η κοινωνική αποστασιοποίηση μπορεί να διαρκέσει μέχρι το 2022

Μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ που δημοσιεύτηκε την Τρίτη διαπίστωσε πως οι περίοδοι κοινωνικής αποστασιοποίησης ενδεχομένως επεκταθούν για δύο ακόμα χρόνια, μέχρι το 2022 για να αποφευχθεί η μελλοντική μετάδοση του COVID- 19.

Ερευνητές στη σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου ανέλυσαν σενάρια κατά τα οποία υπήρχαν διάφορες μεταβλητές, όπως εάν ένα άτομο που έχει ήδη νοσήσει από τον κορονοϊό έχει αναπτύξει βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα κάποια ανοσία για επερχόμενα ξεσπάσματα

του ιού.

Μάλιστα προέβλεψαν πως ενδέχεται να ξεσπάσει ένα δεύτερο κύμα πανδημίας κάποια στιγμή το χειμώνα, μετά το τωρινό ξέσπασμα και εκτιμούν πως η υγειονομική περίθαλψη δεν θα αντέξει και δεύτερο γύρο πανδημίας.

Αναγνώρισαν επίσης την τεράστια οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει η πανδημία COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είπαν ότι η έρευνά τους, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη στο περιοδικό Science , δεν υποστηρίζει συγκεκριμένες πολιτικές, αλλά εξετάζει τη βιωσιμότητα εναλλακτικών επιλογών για την αποτροπή «καταστροφικής επιβάρυνσης στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης».

«Απουσία άλλων παρεμβάσεων, μια βασική μέτρηση για την επιτυχία της κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι το κατά πόσον ξεπερνιούνται ήδη οι ικανότητες της υγειονομικής περίθαλψης. Για να αποφευχθεί αυτό, ενδέχεται να είναι απαραίτητη η παρατεταμένη ή η κατά διαστήματα κοινωνική αποστασιοποίηση έως το 2022», έγραψαν οι ερευνητές στην ανάλυση που δημοσιεύτηκε αυτήν την εβδομάδα.

«Προβλέψαμε ότι θα υπάρξει πιθανό ξέσπασμα του SARS-CoV-2 το χειμώνα. Πρόσθετες παρεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας της υγειονομικής περίθαλψης να ανταποκριθεί, θα μεγαλώσει τις πιθανότητες επιτυχίας της κοινωνικής αποστασιοποίησης και θα επιταχύνει την ανοσία της αγέλης. Ακόμα και σε περίπτωση φαινομενικής εξάλειψης του ιού, θα πρέπει να υπάρξει προσοχή και επιτήρηση καθώς μια αναβίωση του ιού είναι δυνατή μέχρι και το 2024».

Το SARS-CoV-2 είναι το όνομα του ιού που προκαλεί τη νόσο COVID-19.

Προειδοποίησαν ακόμη ότι «η εμπειρία από την Κίνα, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες δείχνει ότι το COVID-19 μπορεί να κατακλύσει ακόμη και χώρες που έχουν πόρους».

Όσον αφορά την καταστροφική επίδραση που έχει η καραντίνα λόγω της πανδημίας στις ΗΠΑ, οι ερευνητές είπαν πως δεν πρόκειται να πάρουν κάποια θέση για το εάν πρέπει να λήξει η καραντίνα στο άμεσο μέλλον.

«Ο στόχος μας δεν είναι να επιδοκιμάσουμε κάποια πολιτική αλλά να εντοπίσουμε πιθανές τροχιές της πανδημίας υπό εναλλακτικές προσεγγίσεις.

πηγή: Newsweek

Πριν φύγετε... Κορονοϊός: Κρίση ή Σοκ; Έξι νέοι κορονοϊοί ανακαλύφθηκαν σε νυχτερίδες στη Μιανμάρ Αναστολή χρηματοδότησης του ΠΟΥ από τον Τραμπ εν μέσω πανδημίας - Πού αποσκοπεί η απόφαση
Keywords
Τυχαία Θέματα