Ερευνα αποκαλύπτει τους χειρότερους οδηγούς της Ευρώπης

Σχεδόν 8 στους 10 Ευρωπαίους (79%) δεν έχουν την καλύτερη δυνατή άποψη για τους συνοδηγούς τους στο δρόμο, κάνοντας λόγο για επιθετικά, επικίνδυνα και μεθυσμένα άτομα πίσω από το τιμόνι.

Ωστόσο, το 97% αυτών δηλώνουν υπερήφανοι για τη δική τους «εξαιρετική» οδήγηση.

Αυτά είναι μερικά από κύρια ευρήματα της έρευνα που διεξήχθη τον Μάρτιο του 2022 σε 12.400 Ευρωπαίους πολίτες από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Ipsos για λογαριασμό της Vinci Autoroutes, η οποία διαχειρίζεται τους γαλλικούς αυτοκινητόδρομους.

Ωστόσο,

η έρευνα περιλαμβάνει μερικές, ουκ ολίγες για την ακρίβεια, δυσμενείς διαπιστώσεις για τους Ελληνες οδηγούς.

Οι συμπατριώτες μας ήταν οι πιο επικριτικοί για τις οδηγικές συνήθειες των συμπολιτών τους, με το 91% από αυτούς να χρησιμοποιούν αρνητικούς χαρακτηρισμούς. οι περισσότεροι από αυτούς έκαναν λόγο για «απολίτιστη συμπεριφορά», με περίπου τους μισούς να αναφέρουν ότι βρίζουν, κορνάρουν, προσπερνούν παράνομα περνώντας στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή βγαίνουν από το αυτοκίνητο για να ανταλλάξουν κουβέντες με άλλους οδηγούς.

Αναδειχθήκαμε, επίσης, ως η χώρα με τις περισσότερες πιθανότητες να βρει κανείς μπροστά του ένα «ενοχλητικό» αυτοκίνητο. 

Η Ελλάδα ήταν επίσης στην κορυφή της λίστας των οδηγών που χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους ενώ οδηγούν, με το 77% να παραδέχεται ότι πραγματοποιεί κλήσεις και το 83% να αναφέρει ότι χρησιμοποιεί το smartphone του στο τιμόνι.

Η Ελλάδα κατέγραψε, επίσης, θλιβερή πρωτιά στην επικίνδυνη οδήγηση, με περίπου το ένα τρίτο των οδηγών να παραδέχονται συμπεριφορές όπως υπερβολική ταχύτητα, παράβλεψη κόκκινου φαναριού, μη επιβράδυνση για έργα στο δρόμο και μη τήρηση απόστασης ασφαλείας μεταξύ των αυτοκινήτων.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.000 άτομα σε καθεμία από τις 11 χώρες που ρωτήθηκαν σχετικά με τις δικές τους οδηγικές τους συνήθειες και τις συνήθειες των συνοδηγών τους.

(με πληροφορίες από CNN)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΗΠΑ: Αριθμός ρεκόρ τα περιστατικά πυροβολισμών σε σχολεία για το 2022Ανακαλύφθηκαν χαμένες πόλεις βαθιά μέσα στα δάση του ΑμαζονίουΔιαδίκτυο κι ακραίες συμπεριφορές εφήβων: ένα πολύ επικίνδυνο κοκτέιλ
Keywords
Τυχαία Θέματα