Έρευνα Arab Youth: Στο 13% μειώθηκε το ποσοστό των νέων που υποστηρίζουν το ISIS στον αραβικό κόσμο

Οι νέοι Άραβες απορρίπτουν ολοένα και περισσότερο το Ισλαμικό Κράτος και πιστεύουν ότι η εξτρεμιστική ομάδα θα αποτύχει να εγκαθιδρύσει ένα χαλιφάτο, αναφέρει η φετινή έρευνα που διεξήγαγε η ερευνητική εταιρεία Penn Schoen Berland για λογαριασμό της εταιρείας δημοσίων σχέσεων ASDA’A Burson-Marsteller.

Πρόκειται για μια ετήσια έρευνα που στόχο έχει να αναδείξει την νοοτροπία και τις βλέψεις των κοριτσιών και αγοριών ηλικίας 18-24 ετών στην αραβική χερσόνησο. Στη φετινή έρευνα συμμετείχαν 3.500 νέοι (1.750 άνδρες,
1.750 γυναίκες) από 16 αραβικά κράτη: Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιράκ, Ιορδανία, Λίβανος, Παλαιστίνη, Υεμένη, Αλγερία, Αίγυπτος, Λιβύη, Μαρόκο και Τυνησία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, μόλις το 13% των νέων στα αραβικά κράτη δήλωσαν ότι θα μπορούσαν να φανταστούν τους εαυτούς τους να υποστηρίζουν το Ισλαμικό Κράτος, ακόμα και εάν η οργάνωση δεν έκανε εκτεταμένη χρήση βίας. Πέρυσι, το ποσοστό αυτό άγγιζε το 19%. Ακόμα, το 50% των νέων Αράβων δήλωσαν ότι ο εξτρεμισμός ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Μέση Ανατολή, τη στιγμή που πέρυσι το ποσοστό δεν ξεπερνούσε το 37%.

Την ίδια στιγμή, η έρευνα παρουσιάζει την ανεργία ως το σημαντικότερο παράγοντα που ωθεί τους νέους στον εξτρεμισμό. Στις οκτώ εκ των 16 χωρών που εξετάζει η έρευνα, ο κυριότερος λόγος που οι νέοι στρατολογούνται από το Ισλαμικό Κράτος είναι κατά κύριο λόγο η έλλειψη θέσεων εργασίας και όχι η ακραία θρησκευτική ιδεολογία.

Σύμφωνα με την World Bank, ένας στους τέσσερις νέους 14-14 ετών στον αραβικό κόσμο είναι άνεργοι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας νέων στον κόσμο. Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) εκτιμά ότι ο αριθμός των ανέργων στις αραβικές χώρες αγγίζει τα 75 εκατομμύρια.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα