Ερχεται και Mazda2 Hybrid

Να που και η Mazda αποκτά το πρώτο της αυτοφορτιζόμενο, Full Hybrid μοντέλο.

Το Mazda2 Hybrid είναι το πιο πρόσφατο αποτέλεσμα της μακροχρόνιας συνεργασίας της Mazda Motor Corporation και της Toyota Motor

Corporation, που ήδη χρησιμοποιεί με επιτυχία, αυτή την πλήρως υβριδική τεχνολογία.
Το νέο Mazda2 Hybrid ουσιαστικά αποτελεί το αδερφάκι του υβριδικού Toyota Yaris, όμως έρχεται με σήμα Mazda, όπως είναι λογικό, θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα από την άνοιξη του 2022 και θα πωλείται παράλληλα με το ήπιας υβριδικής τεχνολογίας Mazda2, το οποίο εφοδιάζεται με κινητήρα Mazda 1.5 lt Skyactiv-G, με ιπποδυνάμεις 90 και 115 ίππους.

Ωστόσο, η Full Hybrid έκδοση, φέρει αυτούσιο το υβριδικό σύστημα του Yaris, που αποτελείται από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.490 κ.εκ. ισχύος 93hp, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 59kW, με τη συνολική ισχύ του συστήματος να φθάνει τους 116hp.

Το νέο υβριδικό της Mazda θα επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 9,7 δευτερόλεπτα και θα εκπέμπει μόλις 93-87 γρ./χλμ. διοξείδιο του άνθρακα, ανάλογα με τις προδιαγραφές των τροχών 16” ή 15”.

Το Mazda2 Hybrid εκκινεί αυτόματα ηλεκτρικά, προσφέροντας ομαλή, απρόσκοπτη και αθόρυβη λειτουργία σε αστικά περιβάλλοντα, με μηδενικές εκπομπές CO2, NOx και σωματιδίων. Στη συνέχεια, η κατανομή ισχύος ρυθμίζεται μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του ηλεκτροκινητήρα για βέλτιστη απόδοση και την καλύτερη δυνατή απόδοση καυσίμου. Κατά την επιβράδυνση και την πέδηση, η κινητική ενέργεια ανακτάται ως ηλεκτρική ενέργεια και αποθηκεύεται στη μπαταρία υψηλής απόδοσης.

Το μακρύ μεταξόνιο των 2,560 μ., προσφέρει άνεση για έως και τέσσερις ενήλικες επιβάτες, με διαθέσιμο χώρο αποσκευών 286 λίτρα και έχει αποσπάσει βαθμολογία πέντε αστέρων Euro-NCAP.

Το Mazda2 Hybrid εντάσσεται στο πρόγραμμα της Mazda «Sustainable Zoom-Zoom 2030», που προσβλέπει να μειώσει τις μέσες εκπομπές CO2 κατά 50% έως το 2030 με απώτερο στόχο να πετύχει ουδετερότητα ως προς τον άνθρακα έως το 2050.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΑπό το Kadjar στο Austral: Αλλαγή ονόματος στο μεσαίο SUV της RenaultΠλουσιότεροι οι πιο πλούσιοι εν μέσω πανδημίας - Κατέχουν το 3,5% του παγκόσμιου πλούτουΞεκινά η παραγωγή, διανομή και χρήση του «πράσινου» βιομεθανίου στην Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα