Επέτειος για το Πολυτεχνείο υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλειστοί σταθμοί του μετρό και αυστηρά μέτρα ασφαλείας χαρακτηρίζουν το κέντρο της Αθήνας σήμερα Παρασκευή, στο πλαίσιο της 44ης επετείου του Πολυτεχνείου. Στο μεταξύ, λουλούδια και στεφάνια αφήνουν από το πρωί πολίτες και εκπρόσωποι φορέων στον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου υπάρχει παρουσία μελών συλλογικοτήτων του αναρχικού χώρου που την Πέμπτη άνοιξαν τις πύλες και άφησαν τους φοιτητικούς συλλόγους να εισέλθουν.

Όπως έχει
ανακοινωθεί από την τροχαία, οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που πραγματοποιούνται από την Τετάρτη στο οδικό δίκτυο γύρω από το ΕΜΠ έως την Πλ. Κάνιγγος, θα εφαρμοστούν και σήμερα Παρασκευή κατά την ημέρα διεξαγωγής της καθιερωμένης πορείας. Ωστόσο σήμερα θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ κλειστοί θα είναι επίσης το απόγευμα σταθμοί του μετρό στο κέντρο: Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ με εντολή της αστυνομίας θα κλείσει στις 15:00 ο σταθμός Μέγαρο Μουσικής και στις 17:00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ευαγγελισμός.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ομάδα 300 αναρχικών μπήκε στο Πολυτεχνείο και σταμάτησε την κατάληψη αντιεξουσιαστών που το κρατούσαν κλειστό από το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναρχικές συλλογικότητες μπήκαν στον χώρο και κάλεσαν τους αντιεξουσιαστές που έκαναν την κατάληψη να αποχωρήσουν, ώστε να γίνει κανονικά ο εορτασμός της επετείου της εξέγερσης. Μετά από διαβουλεύσεις τελικά η κατάληψη έληξε, και οι πύλες άνοιξαν για το κοινό.
Keywords
Τυχαία Θέματα