Επετειακό, ηλεκτρικό Renault 5 Diamant

Το 2022 σηματοδοτεί την 50ή επέτειο του Renault 5, με πάνω από 5 εκατομμύρια μονάδες να έχουν πουληθεί σε πολλές χώρες, μεταξύ 1972 και 1984.

Η Renault, προκειμένου να υπενθυμίσει στο κοινό, το πόσο ξεχωριστό ήταν αυτό το αυτοκίνητο, συνεργάστηκε με τον Γάλλο σχεδιαστή Pierre Gonalons, ο οποίος συγκαταλέγεται στους 100 κορυφαίους δημιουργούς του Architectural Digest, προκειμένου να φιλοτεχνήσει μια ειδική, ξεχωριστή έκδοση.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρουσιαστεί το

επετειακό, εκθεσιακό αυτοκίνητο Renault 5 Diamant, ένα ηλεκτρικό μοντέλο, που αποτυπώνει το όραμα του σχεδιαστή για το αυτοκίνητο του μέλλοντος, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου και της εσωτερικής διακόσμησης.

Η έμπνευση του Pierre Gonalons προήλθε από τα εκλεκτά κοσμήματα, τα οποία υπάρχουν σε πολλές καινοτόμες λεπτομέρειες.

Το Renault 5 Diamant έχει διατηρήσει την αναγνωρίσιμη εμφάνιση από τις γραμμές παραγωγής της Renault το 1972. Όμως, πολλά έχουν αλλάξει πέρα ​​από τη γνωστή σιλουέτα. Η πρώτη μοντέρνα πινελιά είναι κάτω από το καπό: ένας 100% ηλεκτροκινητήρας.

Τα συνηθισμένα πρόσθετα αφαιρέθηκαν σκόπιμα από το περιβάλλον τους και το σχήμα και το φινίρισμά τους μεγεθύνθηκαν, ενώ οι φαρδιοί τροχοί, που κληρονομήθηκαν από την έκδοση Alpine, είναι πιο λείοι και έχουν ήλιο στο κέντρο, ένα σύμβολο που αγαπά ο Pierre Gonalons. Το εξωτερικό χρώμα είναι ένας συνδυασμός τριών στρώσεων χρώματος.

Το εσωτερικό είναι εξαιρετικά λιτό. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Renault Design, ο Pierre Gonalons απλοποίησε το αυτοκίνητο διατηρώντας μόνο μια χούφτα πολύ συγκεκριμένα αντικείμενα. Τα χερούλια των θυρών, των παραθύρων και ο μοχλός ταχυτήτων είναι σαν κομμένες σφαίρες με ευδιάκριτες παριζιάνικες νότες, όπως ορείχαλκος επιχρυσωμένος με ανοξείδωτα υλικά και ανθεκτικά υλικά. Ξεχωριστό είναι και το τιμόνι όπως και το κλειδί του αυτοκινήτου που υποβλήθηκε σε ειδική επεξεργασία.

Το Renault 5 Diamant διαθέτει επίσης άφθονη τεχνολογία. Εκτός από το ότι είναι πλήρως ηλεκτρικό, διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων για να ξεκλειδώνει τις πόρτες και όπως όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διαθέτει διαδοχικό μοχλό αλλαγής ταχυτήτων τριών θέσεων. Τρία στρογγυλά όργανα, που αποτίουν φόρο τιμής στην τέχνη της ωρολογοποιίας, παρέχουν τις βασικές πληροφορίες: ταχύτητα, φόρτιση μπαταρίας και ώρα. Η πλοήγηση και η ενημέρωση / ψυχαγωγίας, μπορούν να παρέχονται άνετα από το smartphone του ιδιοκτήτη, το οποίο χωράει σε μια ειδική βάση στη μέση του ταμπλό.

Το αυτοκίνητο θα βγει σε δημοπρασία, μέσω διαδικτύου, για κοινωφελείς σκοπούς.

RENAULTΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕΚαμία εμπειρία; Ούτε βιογραφικό; Προσλαμβάνεστε! Ξενοδοχεία, εστίαση στη μάχη για προσωπικόΑν χρειαστεί θα φύγει "με κλωτσιές". Διχασμός στο κόμμα για την απομάκρυνση ή μη του Τζόνσον.Δανία: Κατασκευάζει τεχνητό νησί που θα τροφοδοτήσει με ενέργεια 3 εκατομμύρια νοικοκυριά
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επετειακό, Renault 5 Diamant,epeteiako, Renault 5 Diamant