Επελαύνει η κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Νέες χιονοπτώσεις

.

Οι χιονοπτώσεις που ήδη εκδηλώνονται κατά τόπους στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπεται να συνεχιστούν στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, καθώς συνεχίζεται η επέλαση της κακοκαιρίας Μπάρμπαρα.

Ειδικότερα για την ανατολική

Μαγνησία, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους ένταση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα. Για την Αττική προβλέπεται χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά θα εκδηλώνονται σε χαμηλότερο υψόμετρο και μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές.

Σύμφωνα με το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονταν και στην ανατολική Πελοπόννησο, καθώς επίσης και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης, ενώ στα παραθαλάσσια και υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Νοτίου Αιγαίου προβλέπεται κατά διαστήματα χιονόνερο. Βαθμιαία τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν, με πιθανότητα ενίσχυσής τους τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τετάρτης.

Επικίνδυνες είναι οι χιονοπτώσεις σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του 112. 

⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επελαύνει, Μπάρμπαρα, Νέες,epelavnei, barbara, nees