Επέλαση της κακοκαιρίας Daniel, «βροχή» τα μηνύματα από το 112

Η κακοκαιρία με την ονομασία «Daniel» ξεκίνησε ήδη να δείχνει τα δόντια της, με ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες να σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τα φαινόμενα έως το απόγευμα της Δευτέρας έχουν επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος των ηπειρωτικών, του Ιονίου και του Βορείου Αιγαίου. Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 7.000 κεραυνούς.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

το μεγαλύτερο ύψος βροχής έως τις 18:30 καταγράφηκε στη Ζαγορά Πηλίου και είναι ίσο με 103 χιλιοστά. 

.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα και στην περιοχή του νομού Λάρισας, καθώς εχει ξεκινήσει η έντονη βροχόπτωση και η πτώση της θερμοκρασίας.

Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Λαρισαίων, αναφέρεται ότι επικαιροποιήθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξεδόθη χθες.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της ΕΜΥ επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη ότι η περιοχή της Θεσσαλίας θα δεχθεί τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Φθινοπωρινό είναι από το πρωί το σκηνικό του καιρού σε περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, αλλά χωρίς να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Στη Θεσσαλονίκη οι μικροσυγκρούσεις σε συνδυασμό με τη βροχή έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, τόσο στον Περιφερειακή Οδό όσο και μέσα στην πόλη. Εξάλλου, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης της νταλίκας, η οποία ανατράπηκε τα ξημερώματα στην Περιφερειακή Οδό.

Μηνύματα από το 112

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τις βραδινές ώρες και για 24 τo επόμενο 24ωρο, εστάλη στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη και στα κινητά των κατοίκων σε Πιερία, Θεσσαλία, Σποράδες Εύβοια και Φθιώτιδα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με έκτακτη ενημέρωσή της καλεί τους κατοίκους, τους επισκέπτες και τους διερχόμενους από την Πιερία να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς αναμένονται τις επόμενες ώρες έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή και πιο συγκεκριμένα στα παράλια του νομού, από τον Πλαταμώνα μέχρι την Παραλία Κατερίνης.

⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Keywords
Τυχαία Θέματα