Επεισόδιο μεταξύ ρωσικού και αμερικανικού πολεμικού στην Άπω Ανατολή

Ρωσικό πολεμικό πλοίο εντόπισε αμερικανικό αντιτορπιλικό στα ρωσικά χωρικά ύδατα κοντά στην Ιαπωνική Θάλασσα, μα το ανάγκασε να απομακρυνθεί, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας την Τρίτη.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, το αμερικανικό αντιτορπιλικό «John S. McCain», που είχε εισέλθει στην Ιαπωνική Θάλασσα πριν από ημέρες, παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας στον Κόλπο του Μεγάλου Πέτρου, «περνώντας τα θαλάσσια σύνορα για δύο χιλιόμετρα».

«Το ανθυποβρυχιακό αντιτορπιλικό “Ναύαρχος Βινογκράντοφ” του Στόλου του Ειρηνικού χρησιμοποίησε ένα διεθνές κανάλι επικοινωνίας για να προειδοποιήσει

το ξένο σκάφος πως τέτοιες ενέργειας ήταν απαράδεκτες και ότι ο παραβάτης θα μπορούσε να εκδιωχθεί από τα χωρικά ύδατα με ελιγμό εμβολισμού. Αφού έγινε η προειδοποίηση και το “Ναύαρχος Βινογκράντοφ” άλλαξε πορεία, το “John S. McCain επέστρεψε σε διεθνή ύδατα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

(με πληροφορίες από TASS, Reuters)

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ... ΗΠΑ: Πιλότος ελικοπτέρου βρήκε «παράξενο» οβελίσκο στη μέση της ερήμου Qantas: Υποχρεωτικό το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για τις διεθνείς πτήσεις Ρεπορτάζ Huffpost: Λίγο μετά την Πρωτοχρονιά εμβολιασμός για COVID-19 στην Ελλάδα
Keywords
Τυχαία Θέματα